Gündem Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda son gelişmeler neler? Meclis'e gelecek mi?

Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda son gelişmeler neler? Meclis'e gelecek mi?

Paylaş
Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda son gelişmeler neler? Meclis'e gelecek mi?

Yerel seçimler sona erdi, emeklilikte yaşa takılanların beklentileri iyice artmış durumda... EYT'liler hükümetten bir adım beklerken son yaşanan gelişmeleri takip ediyor. İşte konu hakkındaki son durum...

Yüz binlerce emelklilikte yaşa takılan vatandaşın beklentisi yerel seçimlerle birlikte EYT önergesinin Meclis'ten geçmesiydi. Seçimler bitti, EYT'liler istediklerini elde edemedi. Yasanın geçmesini isteyen EYT'liler, Meclis'in açılmasını beklerken hükümetten de bir adım bekliyor. Peki konu hakkındaki sın durum ne?

Haberin Devamı

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (Türk-İş) bağlı Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikasının (Güvenlik-İş) 3. Olağan Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Ersoy, yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek, Türkiye’nin bölgede oynanan oyunlara ve tüm olumsuzluklara rağmen dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olduğunu söyledi.

Türkiye’de görev yapan bütün özel güvenlik görevlilerinin ilk kez eğitime tabi tutulduğunu hatırlatan Ersoy, ülkenin huzuru ve güvenliği için teknolojik imkanları da güvenlik görevlilerinin kullanımına sunduklarını ifade etti.

"BİR AN ÖNCE KONUŞULMASI GEREKİYOR"

Aynı yopantıda Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da bir konuşma yaptı. Atalay, Türkiye’nin gündemindeki seçim tartışmalarının sonlanmasının ardından kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT), emeklilikte yaşa takılanlar, geçici işçiler, kamu sözleşmeleri gibi konuların da bir an önce konuşulması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı