Gündem Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Ne zaman verilecek?

Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Ne zaman verilecek?

Paylaş
Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Ne zaman verilecek?

Dün Bakanlar Kurulu gerçekleşti. Toplantı sonrası istisnai bir durum gerçekleşti ve basın mensuplarının karşısına Başbakan Binali Yıldırım geçti. Yıldırım, yeni bir müjdelerle geldi ve ardı ardına alınan kararları açıkladı. En önemlisi ise elbette emekliye verilen müjdeydi. Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan önce emekliye biner lira ikramiye verilecek. Şimdi emekliler "ikramiye ne zaman verilecek?" diye sormaya başladı.

Seçimlere 2 aydan kısa bir süre kala hükümet müjde üstüne müjde verdi. Dün yapılan Bakanlar Kurulu sonrası kameralar karşısına Binali Yıldırım geçti. Yıldırım yeni bir paket açıklayıp emekliye de Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi biner lira ikramiye vereceklerini söyledi. Bu flaş açıklama emeklilerde daha şimdiden bayram havası yarattı.

Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Bayram ikramiyesi. Miktar ne? Ramazan bayramı öncesi bin lira, kurban bayramı öncesi bin lira. Bu 12 milyon üzerinde emekliyi düşündüğümüz zaman hatırı sayılır bir para ediyor. Emeklilerimiz daha fazlasına layık, bunun bilincindeyiz. Bu bir adımdır. İnşallah imkanlarımız daha da geliştikçe... Emeklilerin dul ve yetimleri de dahil herkes bundan istifade edecek, yurt dışından emekli olanlar da belirli bir şekilde istifade edecek. Böylece 12 milyonun üzerindeki emeklimize ister az ister çok maaş alsın bu bir bayram hediyesi, ikramiyesi olarak düşünülen bir şey. Standart, seyyanen, eşit miktarda, aldığı emeklilik maaşına bakmadan böyle bir imkanı inşallah sağlamış olacağız. Hayırlı uğurlu olsun, emeklilerimiz her şeyin en güzeline layık, onlara daha iyi imkanlar sağlamak için hükümet olarak var gücümüzle çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz."


EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Binali Yıldırım bu açıklamarı yaptıktan sonra, 12 milyon emekli ikramiyelerin ne zaman yatacağını merak edip araştırmaya başladı. Fakat hükümetten bu konuya ilişkin net bir açıklama gelmedi. Emekli ikramiyelerinin bayramdan 10 gün önce yatması bekleniyor.