Ekonomi Emekliye ikramiye için tarih 27 Mayıs

Emekliye ikramiye için tarih 27 Mayıs

Paylaş
Emekliye ikramiye için tarih 27 Mayıs

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bayram ikramiyelerinde. Peki ikramiyeler ne zaman ödenecek? Kimler alabilecek? İşte tüm detaylar...

Emekliler artık sadece zam dönemlerini değil, ikramiye tarihlerini de iple çekiyor. İkramiyeden sadece mevcut emekliler değil, önümüzdeki dönemde emekli aylığı bağlanacak herkes yararlanacak.

Haberin Devamı

İşte ikramiye ile ilgili bilinmesi gerekenler:

YENİ EMEKLİLER DE ALABİLECEK Mİ?

Bayram ikramiyesinden yeni emekliler de yararlanacak. İkramiyeden yararlanmak için ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alıyor olmak gerekiyor. Bu yılın ilk ikramiyesinin 27-31 Mayıs arasında yatırılması bekleniyor. Bu ödemenin yapılacağı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar, bu yıl 2 bin liralık ödemeyi cebine koyabilecek. Bu tarihten sonra ancak 5-9 Ağustos'ta verilmesi beklenen ikinci ödemeden önce aylığı bağlananlar ise bu yıl bin lira ikramiye alabilecek. Emeklilik aylığı ağustostaki ikramiye ödemesinden sonra verilmeye başlananlar ise 2020'den itibaren ikramiye almaya başlayacak.

İKRAMİYEDEN KESİNTİ VAR MI?

Haberin Devamı

İkramiye ödemesinden kesinti yapılamıyor ve bu ödemeler haczedilemiyor.

TUTAR ARTACAK MI?

İkramiye tutarı yasa kapsamında bin lira olarak belirlendi. Yasada artışa yönelik bir madde yer almadı. Ancak bir düzenleme yapılarak tutarın artırılması imkanı var..