Siyaset Emine Erdoğan başörtüsüyle GATA'ya girdi
Paylaş
Emine Erdoğan başörtüsüyle GATA'ya girdi

Abdüllatif Şener, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başörtüsüyle Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) girdiğini iddia etti

'ZİYARET ETTI'

Haberin Devamı

AK Parti ile yollarını ayırdıktan sonra Türkiye Partisi’ni (TP) kurup başına geçen eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başörtüsüyle Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) girdiğini iddia etti. Antalya’da partisinin Konyaaltı İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği toplantıya katılan TP Genel Başkanı Şener, “Hatırladığım kadarıyla, Başbakan’ın eşinin GATA’yı ziyareti sırasında kendisine bir engel çıkartıldığı doğrudur. Fakat daha sonra telefon görüşmeleri neticesinde, bildiğim kadarıyla, Emine Hanım, başörtüsüyle GATA’ya girmiştir. İstediği hasta ziyaretini yapmıştır” dedi.

'ERDOĞAN ARADI'

Abdüllatif Şener, dolaylı yollardan edindiği bilgiye göre telefon görüşmesinin dönemin Genelkurmay Başkanı ile (Yaşar Büyükanıt) yapıldığını belirterek, “Bu bilgiler doğrudan değil, o dönem dolaylı aldığım bilgilerdi. O sırada Sayın Genelkurmay Başkanı ile yapılan telefon konuşması sırasında ‘Elbette tabii ki ziyaret etmesi lazımdır. Ben gerekli talimatı veririm’ dediği ve böylece ziyaret ettiğiyle ilgili bir bilgiye sahibim” diye konuştu.

Haberin Devamı

'İKİNCİ BÖLÜMÜ ANLATSIN'

Meclis’te Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın GATA’ya alınmaması tartışmalarının “Emine Erdoğan’ın kapıdan içeri alınmadı” kısmında kaldığını belirten Şener, “Sonraki sahfalarda neler olduğuyla ilgili bir açıklama olmadı. O (Başbakan) birinci safhayı anlatıyor, ikinci safhayı anlatmıyor” diye ekledi.