Gündem Emine Erdoğan Sıfır Atık Zirvesi'nde konuştu

Emine Erdoğan Sıfır Atık Zirvesi'nde konuştu

Paylaş
Emine Erdoğan Sıfır Atık Zirvesi'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Beştepe'de düzenlenen Sıfır Atık Zirvesi'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Sıfır Atık' projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Emine Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Sürdürülebilir bir yaşam ormanın, toprağın korunmasına bağlıdır. Sağlıklı bir çevrede yaşamak herkesin hakkıdır. Bizden sonra gelen nesillere kaynakları tükenmiş bir dünya bırakamayız. Misafir olduğumuz yeryüzünü bizden sonrakilere bırakmak hepimizin temel sorunudur.

Doğa biz olmadan sürebilir ama biz tabiat olmadan yaşamayız. Küresel ısınmaya dair yayınlanan bir çalışmaya göre; dünyamız sanayi öncesi döneme göre ısındı, deniz seviyesi yükseldi, buzullar erimeye başladı. Küresel ısınmanın 2050'lerde 1.5 derece sınırını aşması bekleniyor.

Atıkların kaynağında ayrıştırılması gerekiyor ve geri dönüşüme girmesiyle daha yaşanabilir bir çevre hedefliyoruz. Ekim 2017'de başlattığımız proje güzel bir aşamaya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başlattığımız proje her yere yayılıyor. Uzun süredir Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne çöp kamyonu girmiyor.

Haberin Devamı

"KULLAN AT KÜLTÜRÜNÜ BIRAKMAK GEREKİYOR"

Personelimizi eğittik, sistemimizi kurduk, tüm atıklar kaynağında ayrıştırılıyor. Dünya hızlı yenilenebilir enerjiye geçmeli. Kullan at kültürünü bırakarak değişimi başlatmamız lazım. Sistemler kurabilirsiniz ama davranışları değiştiremezseniz sistem değişmez