Siyaset Emine Erdoğan'dan kadına şiddet ve Uludere mesajı
Paylaş
Emine Erdoğan'dan kadına şiddet ve Uludere mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Uludere'de acılı ailelerle dertleştiklerini belirtti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Uludere’de acılı ailelerle dertleştiklerini belirterek, "Yaşanan acıları dindirecek yaşanan acıları sona erdirecek olanların da anneler olduğuna inanıyorum. Eğer anneler, yüreklerini cesaretle ortaya koyabilir, kahramanca seslerini yükseltebilirlerse eminim ki yaşanan acılar son bulacaktır " dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Küçükçekmece - Söğütlüçeşme ile Halkalı ’da bulunan Bilgi evlerinin açılışını yaptı. Açılışa Emine Erdoğan’ın yanı sıra, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ile Küçükçekmeceliler katıldı.

" BU BİLGİ EVLERİ ÇOK BÜYÜK BİR İHTİYACI KARŞILAYACAK "

Açılış öncesi bir konuşma yapan Emine Erdoğan, sözlerine Küçükçekmece ve Halkalı’ya bilgi evlerini kazandıran ekibe teşekkür ederek, " Çocuklarımızın okul dışındaki boş saatlerini geçirmeleri için, bu bilgi evleri çok büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Yavrularımız bir yandan öğrenirken bir yandan da eğlenerek burada son derece kaliteli vakit geçirecekler " dedi. Çocukların çok çeşitli sorunlar ve tehlikelerle karşı karşıya kaldığını dile getiren Emine Erdoğan, " Bugünün çocukları için, eğitim, oyun eğlence imkanları artarken, maalesef beraberinde bazı riskler de oluşuyor " diye konuştu. Çocukların evde zaman geçirmesinin çözüm olmadığını hatırlatan Erdoğan, " İşte bu bilgi evleri çocuklarımızın karşı karşıya kaldığı bu büyük sorunu çok önemli ölçüde çözüme kavuşturuyor " dedi.

" BU DÜZENLEME HANIM KARDEŞLERİMİZE YÖNELİK İNSANLIK DIŞI UYGULAMALARIN ÖNÜNE GEÇECEKTİR "

Konuşmasında kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutlayan Erdoğan, TBMM’de kabul edilen Kadına Şiddet Yasasına da değindi. Erdoğan, "Biliyorsunuz hanım kardeşlerimiz için son derece önemli, tarihi nitelikte bir yasa TBMM’de kabul edildi. Kadınlara çocuklara aile fertlerine yönelik şiddet, ağır şekilde cezalandırılacak. Şiddete maruz kalanlar, devlet tarafından koruma altına alınacaklar. Her türlü ihtiyaçları karşılanacak. Devrim niteliğindeki bu düzenleme inanıyorum ki, hanım kardeşlerimize yönelik insanlık dışı uygulamaların önüne geçecektir. Bütün kadınların bu yasayla elde ettikleri haklarını öğrenmelerini, artık çaresiz olmadıklarını görüp, şiddete dur demelerini özellikle rica ediyorum " şeklinde konuştu.

" ANNELER SESLERİNİ YÜKSELTEBİLİRSE, YAŞANAN ACILAR SON BULACAKTIR "

Emine Erdoğan Şırnak Uludere’ye yaptığı ziyaretten de bahsetti. Acılı ailelerle dertleştiklerini dile getiren Erdoğan, "Allah hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın. Rabbim hiçkimseyi böyle bir acıyla imtihan etmesin. Acılar paylaştıkça azalır ve biz de acıyı paylaşmak kederi bölüşmek üzere oradaki kardeşlerimizi ziyaret ettik. Anadolu insanının sabrını, metanetini, cesaret ve kahramanlığını orada bir kez daha yaşadık. Elbette gidenler geri gelmeyecek. Ancak 75 milyonun Uludere ile dayanışması inanıyorum ki yaşanan acıyı bir nebze olsun azaltacaktır " dedi.

Emine Erdoğan, "Uludere’de ben şunu bir kez daha hissettim. Anneliğin siyaseti, anneliğin ideolojisi yok. Evladını kaybetmiş bir annenin acısını en iyi şekilde yine bir anne anlayabilr. Eşini, babasını, ağabeyini kaybetmiş bir kadının acısını en iyi şekilde bir kadın anlayabilir. Yaşanan acıları dindirecek yaşanan acıları sona erdirecek olanların da anneler olduğuna inanıyorum. Eğer anneler, yüreklerini cesaretle ortaya koyabilir, kahramanca seslerini yükseltebilirlerse eminim ki yaşanan acılar son bulacaktır " diye konuştu.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, hem Halkalı hem de Söğütlüçeşme’de bilgi evi açılışı yaptıklarını hatırlattı. Yeniay, " Amacımızı şu, burada kişilikli, kimlikli, kişisel özgüvenini kazanmış, ailesine saygılı, vatanına milletine hayırlı bireyleri yetiştirme gayretindeyiz " dedi. Konuşmaların ardından Emine Erdoğan açılışı kurdela keserek yaptı. Erdoğan bilgi evini de gezdi. Yaklaşık bir saat içeride kalan Emine Erdoğan daha sonra aracına binerek Küçükçekmece’den ayrıldı.

EMİNE ERDOĞAN’DAN MİNİK KARDELEN İÇİN ’ NE GEREKİYORSA YAPIN ’

Halkalı ve Küçükçekmece-Söğütlüçeşme bilgi evlerinin açılışı sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan bilgi evini gezdiği sırada 5 yaşındaki Kardelen ile ilgilendi. Emine Erdoğan, yüzünün sağ tarafında damar rahatsızlığı olduğu öğrenilen 5 yaşındaki Kardelen Karaman ile ilgilenme sözü verdi.

" BEN DOĞRU DOKTOR İSTİYORUM. TEK İSTEDİĞİM BU "

Emine Erdoğan Küçükçekmece’deki bilgi evi açılış töreninden ayrıldıktan sonra kameraların karşısına geçen anne Özlem Taşoğulları, 5 yaşındaki Kardelen’in rahatsızlığını anlattı. Kızının damar rahatsızlığı sorunu olduğunu dile getiren anne, "Nereye götürdüysem yanlış tedavi yapıldı. Ben bunun doktorunu istiyorum. Maddiyat peşinde değilim. Maddi olarak birşey istemiyorum. Şu güne kadar harcamış olduğum parayla bu çocuğun tedavisi yapılırdı doğru doktoru bulabilseydim. Ben doğru doktor istiyorum. Tek istediğim bu. Emine Hanım’a da bunu söyledim zaten. Artık ilgilenir mi bizi yalnız mı bırakır bilemeyeceğim " dedi. Bugüne kadar yanlış yöntemler uygulandığı için kızının yüzünün sağ tarafının bu hale geldiğini söyleyen Özlem Taşoğulları, "Kortizon tedavisi gördü. Bu da kitlenin büyümesine neden olmuş. Lazer yapıldı. Üç gün içinde yedi sekiz kez patlama yaptı. Ölümüne neden oluyordu. Şu ana kadar yapabildiğimiz hiçbirşey olmadı " diye konuştu. Özlem Taşoğulları, kızının anaokuluna devam edemediğini belirtti. Taşoğulları kızının rahatsızlığı yüzünden sosyalleşemediğini belirterek " Topluma sokamıyorum. Kendiyle barışık değil. Tedavi yapılırsa belki o da topluma karışır " dedi.

" HANIMEFENDİ ’YE GEREKİYORSA YAPILSIN" TALİMATI VERDİ


Emine Erdoğan’ın kızı Kardelen ile ilgilendiğini söyleyen Özlem Taşoğulları, "Kızım kendini geri çektiği için pek konuşmadı" dedi. Kendisine tedavi için bir söz verilmediğini söyleyen anne, bu rahatsızlığın tedavisi için yurt dışında hastaneler olduğunu duyduğunu belirtti. Emine Erdoğan’ın kendisi ve kızıyla ilgilenilmesini söylediğini anlatan Taşoğulları, "Kaymakamımıza ilgilenmesini söyledi. Çocuk okula gidemediği için eve öğretmen gönderilmesini söyledi" dedi. Konuyla ilgili konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise, kendilerinin belediye olarak Kardelen ile ilgilendiklerini belirtti. Bugüne kadar pek çok hastaneye gidildiğini söyleyen Yeniay, "Bir umut nerede varsa, umut nerede gözüküyorsa, elbirliğiyle oraya ulaşmaya sonuna kadar varız" dedi. Yeniay, Emine Erdoğan’ın gerekli talimatları verdiğini belirterek, "Duamız, talebimiz, inancımız bir umut belirmesi. Ondan sonra zaten gereği yapılır" diye konuştu.

Pınar ÇITAK KOYGUN -Özgür ARSLAN / İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı