Rize Emine, Mustafa, Miktat Ekşi Camii ibadete açıldı

Emine, Mustafa, Miktat Ekşi Camii ibadete açıldı

Paylaş
Emine, Mustafa, Miktat Ekşi Camii ibadete açıldı

Emine, Mustafa, Miktat Ekşi Camii ibadete açıldı

RİZE, (DHA) - TÜRKİYE'nin en köklü ve kalabalık ailelerini bünyesinde barındıran Ekşioğlu Vakfı'nın İstanbul Çekmeköy'de oluşturduğu Ekşioğlu Vakfı Hakkı Ekşi Tesislerinde, aile üyelerinden İşadamı Mustafa ve Miktat Ekşi kardeşlerin anne, baba ve dedeleri adına yaptırdığı Emine-Mustafa-Miktat Ekşi Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Çekmeköy'de, Ekşioğlu Vakfı Hakkı Ekşi Tesislerinde İşadamı Mustafa ve Miktat Ekşi kardeşlerin anne, baba ve dedeleri adına yaptırdığı Emine-Mustafa-Miktat Ekşi Camii için açılış töreni düzenlendi. Törene, Çekmeköy Kaymakam'ı Adem Arslan, Ümraniye Kaymakam'ı Suat Devrişoğlu, Sultanbeyli Kaymakam'ı Metin Kubilay, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Ekşioğlu Vakfı Meclis Başkanı İbrahim Ekşi, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi, Ekşioğlu Vakfı eski Başkanı Ali Ekşi, İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Kadem Ekşi, Vakıf eski meclis başkanı Mahmut Ekşi, Ekşioğlu Vakfı Başkan Vekili Kemal Ekşi, Başkan Yardımcısı Mustafa Ekşi, Vakıf Genel Sekreteri Serkan Ekşi, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Ekşi, İşadamı Miktat Ekşi ve Cihan Ekşi, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Ekşioğlu ailesi üyeleri ve Rize ve İkizdere'den çok sayıda kişi katıldı.

ÖZEL BİR MİMARİ UYGULANDI

Çekmeköy'de, Ekşioğlu Vakfı Hakkı Ekşi Tesislerinde, İşadamı Mustafa ve Miktat Ekşi kardeşlerin anne, baba ve dedeleri adına yaptırdığı Emine-Mustafa-Miktat Ekşi Camii 1600 metre kare alan içerisinde 600 metre kapalı alana inşa edildi. Açık alanlarıyla birlikte toplamda 1200 kişinin aynı anda ibadet edebileceği caminin mimarisi de özel olarak uygulandı. İç ve dış kaplamasında doğal taş ve ahşap kullanılan cami Selçuklu mimarisinde inşa edildi. Caminin çevresinde sosyal tesisler, lokantalar ve orman içi yürüyüş alanları da oluşturuluyor.

SÜLEYMAN EKŞİ: EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi, cami açılış töreninde yaptığı konuşmada Ekşioğlu ailesi üyelerinin Türkiye'nin çeşitli yerlerinde hizmet yatırımları yaptığını belirterek her alanda ülke insanı için çalıştıklarını söyledi. Aile üyeleri Mustafa ve Miktat Ekşi'nin annesi, babası ve dedeleri için özel bir cami yaptırdığını söyleyen Ekşi, "Onlara bu güzel katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Burası 2 yıl önce ailemize tahsis edildi. Burasını tüm ailemizin çevre halkının da kullanacağı sağlık, spor ve rekreasyon alanı olarak düzenledik. Bu alanda ilk olarak camimizi ibadete açıyoruz. Bu sosyal tesis projesinde emeği geçen tüm vakıf meclis ve yönetimimiz ile akrabalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

MUSTAFA EKŞİ: CAMİLER HUZUR BULDUĞUMUZ ALLAH EVİDİR

Camiyi ağabeyi Miktat Ekşi ile birlikte yaptıran Mustafa Ekşi de "Camiler nefes aldığımız huzur bulduğumuz bir Allah evidir. Bu vesile ile caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çekmeköy Belediyesi, Ekşioğlu Vakfı'na bu yeri kazandıran değerli ağabeyim Süleyman Ekşi ile meclis başkanımız İbrahim Ekşi'ye teşekküre diyorum. Ben işin hep yapım aşamasında oldum. Asıl bizim gizli patron camide maddi manevi emeğini esirgemeyen değerli büyüğüm Miktat Ekşi'nin de elerinden öpüyorum. Emine-Mustafa-Miktat Ekşi camii hayırlı olsun" diye konuştu.

İBRAHİM EKŞİ: HAYIR İŞLERİNİ NASİBİNİZ VARSA YAPARSINIZ

Ekşioğlu Vakfı Meclis Başkanı İbrahim Ekşi de törende yaptığı konuşmada hayatında en mutlu olduğu anların bu anlar olduğunu belirterek "Önemli olan insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bu hadisi şerifi hayatımızda uygulamaya çalıştık. Bugüne kadar yaptığımız hizmetler kat kat geri döndü. Mustafa ve Miktat kardeşime de söyledim. Hayatımızda yaptığımız en değerli işi yaptınız. Allah bunu size nasip etti. İnsanın her şeyi olabilir ama Allah nasip etmez. Bu tip hayır işlerini nasibin varsa yapabiliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL MÜFTÜSÜ: CAMİLER MÜSLÜMANLIĞIN KANITIDIR

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı da törende okuduğu ayetle konuşmasına başladı. Maşalı, "Cami dediğimiz zaman bizim medeniyetimizin bütün bileşenleri akla gelir. Cami İslam'ın şahididir. Bu topraklarda Müslümanlıktan bahsedebilmek için bunun unsurlarından bahsetmemiz gerekir. O toprakları Müslüman kılan somut eserler olmalıdır. Bir yerde İslam'ın göstergesi varsa orada İslam vardır. Camilerimiz sadece ve sadece ibadet yaptığımız mekanları değildir, aynı zamanda bu toprakların Müslüman yurdu olduğunun belge ve kanıtlarıdır" dedi ve camiyi yaptıran Mustafa ve Miktat Ekşi'ye teşekkür etti.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz güzel bir eser ortaya konulduğunu belirterek camiyi yaptıran Mustafa ve Miktat Ekşi ile emeği geçenlerden Allah razı olsun dedi.

Çekmeköy Kaymakam'ı Adem Arslan ise caminin hayırlara vesile olmasını, cemaatinin çok olmasını temenni etti.

DUALARLA AÇILDI, İLK NAMAZ KILINDI

Çekmeköy'de, Ekşioğlu Vakfı Hakkı Ekşi Tesislerinde, İşadamı Mustafa ve Miktat Ekşi kardeşlerin anne, baba ve dedeleri adına yaptırdığı Emine-Mustafa-Miktat Ekşi Camii konuşmaların ardından yapılan dua ve kesilen kurdele ile ibadete açıldı. Törene katılanlar ardından camide Cuma namazını eda etti.

Haberin Devamı