Siyaset Emine Ülke Tarhan: Beni arayıp ağlayanlar oldu
Paylaş
Emine Ülke Tarhan: Beni arayıp ağlayanlar oldu

Ankara'da siyaset her geçen gün daha da ısınıyor. İdris Naim Şahin, İdris Bal'dan sonra CHP'den istifa eden Emine Ülke Tarhan da parti kurdu

Anadolu Partisi'ni kurduktan sonra ilk kez Star ana haberde Nazlı Çelik'in canlı yayın konuğu olan Emine Ülke Tarhan, "izleyeceği strateji ve partiye yeni katılım olacak mı" sorularına yanıt verdi. CHP'den kopuş sürecini de anlatan Emine Ülke Tarhan; 'Hedefim yüzde 10 barajı değil, iktidar olmak. Türkiye'de iktidar boşluğu var' dedi.

Haberin Devamı

İŞTE TARHAN'IN CANLI YAYINDAKİ O SÖZLERİ

Nazlı Çelik: Muharrem İnce ve Süheyl Batum partinize katılacak mı?

Ülker Tarhan: CHP'den katılım olup olmayacağı konusunda bir fikrim yok. İstifa benim kişisel kararımdır. Bilemiyorum. Ancak partimizin kurulmasınsan sonr Türkiye'nin dört bir yanından büyük bir ilgi gösterdiler.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer23511","23511","201411","23511-213209.jpg","1", "0","Emine Ülke Tarhan canlı yayında yeni partisini anlattı");

Süheyl Batum'la görüşmemiz olmadı. Hiç kimseyle görüşmedim. Başka noktalara dikkatimizi verdik.

Nazlı Çelik: Muharrem İnce'ye bir davetiniz oldu mu?

Ülker Tarhan: Çok sayıda değerli arkadaşımız var CHP'de. Asıl önemlisi CHP'de sokak sokak çalıştığımız üyeler vardı. Takdirleridir herhangi birileriyle görüşmüş değilim.

Nazlı Çelik: ANAP, Demokrat Parti'den de katılımlar olacağı iddia ediliyor. Olacak mı?

Ülker Tarhan: Anadolu Partisi Anadolu'yu temsil etmektedir. Anadolu'nun tarihsel bir anlamı vardır. Değişik kültürlerden gelen insanların gelip kaynaştığı bir coğrafyadı. Her insanın burada bulunmasından mutluluk duyarım. 100 yıllık çağdaş kazanımlarımızın, parmaklarımızın arasından kayıp gitmesi, rant ekonomisine mahkum edilmemiz, 13. yılına giren AKP iktidarından kurtulamayan bir muhalefet anlayışı ar.

Ben sandığa gitsem de sonucu değiştiremiyorum diyenler var. Sandığa gitmeyeceklerinden endişe ediyorum. Toplumsal talep de bunu getiriyor.

Nazlı Çelik: BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA NEYDİ?

Ülker Tarhan: Bu ülkede 9 milyon kişi 375 milyonla geçinmeye çalışıyor. Her yerde betonlaşma var. Yurtta beton dünyada beton anlayışı var. Muhalefetin buna bir çözüm bulamaması.

MASAYA VURULAN YUMRUĞU ŞAŞKINLIKLA İZLEDİM

30 Mart'ta yanlış tercihlerle maçı çevirememesi ardından Cumhurbaşkanlığı seçiminde kırmızıyım diyenlere tercihin sorulmaması.
CHP'nin iç sorunlarını konuşmak istemiyorum. Masaya vurulan yumrukları şaşkınlıkla izledim. Artık yeni şeyler söylemek lazım.

Nazlı Tarhan: İstifa sürecinde Kılıçdaroğlu'yla görüştünüz mü? Ağaçlar budandıkça güçlenir demişti...

Ülker Tarhan: Ben önüme bakmak istiyorum. Ben zamanın ruhuna ve gücüne inanıyorum.

BANA TELEFON AÇIP AĞLAYANLAR OLDU

Bu ülkenin kadınları gençleri ülke değerlerinin yıprandığı dönemde neler yapılacağını gördüler. Telefon edip ağlayarak ne yapmamız gereken insanlar oldu. O kararımdan ötürü çocuğuna Emine Ülke ismini koymak isteyenler oldu. Türkiye'nin geleceği bir kişinin sözüne kararına bırakamayız. Siyasi sıkışmadan bu ülkeyi kurtarmamız gerekiyor. Ben Ali Usta'nın çocuğuyum. Biz oray bir yer yüzü cenneti olarak görürken yoksul ve sessiz kalan insanlarla cehenneme dönüştürülmüş bir dünyada yaşıyoruz. Bu ülkede iktidar boşluğu var. Yüzde 10 barajı yeterli mi bilmiyorum ama iktidar hedefi olmalı.

Nazlı Çelik: ULUSALCI MISINIZ?

Ülker Tarhan: Hangimizin bir milli maç kazandıktan sonra gözleri dolmaz ki? Olimpiyatta o kızlarımız ipi göğüslediğinde hangimiz ağlamadı? Evet ben gücümü bu topraklardan alıyorum. Bundan hiç rahatsız olmuyorum. Emeğin yüce bir değer olduğuna inanıyorum, eşitliğe kardeşliğe inanıyorum.