Gündem Emlak vergisi ne zaman ödenir? Son gün ne zaman? İlk taksit tarihi...

Emlak vergisi ne zaman ödenir? Son gün ne zaman? İlk taksit tarihi...

Paylaş
Emlak vergisi ne zaman ödenir? Son gün ne zaman? İlk taksit tarihi...

Gayrimenkulü olanlar için emlak vergisi ödemeleri başladı. Evi, arsası, iş yeri ve arazisi olan yüz binlerce kişi şimdi "Emlak vergisi ne zaman ödenir? Son gün ne zaman?" sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...

Emlak vergisi ödemeleri 1 Mart itibarıyla başladı. Ödemeler iki taksit şeklinde ödenecek ve vatandaşlara 3 aylık bi zaman tanınacak. 2019'da gayrimenkul sahibi olanlar ise bu sene herhangi bir ödeme yapmazken garimenkulü olanlar şimdi ödemeler hakkında bilgi almak istiyor. İşte detaylar...

Haberin Devamı

EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENİR?

2019 yılı vergi takvimine göre emlak vergisi ödemeleri 1 Mart 2019 Cuma günü itibari ile başladı. İlk taksit ödemeleri 3 ay sürecek. Böylece ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs 2019 Cuma günü sona erecek.

2019'un ikinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım 2019 Cuma günü başlayacak. 1 ay boyunca ödenebilen ikinci taksitler 30 Kasım'ın hafta sonuna denk gelmesi nedeni ile Aralık ayına sarkabilecek. İlgili idarelere gidip ödemek isteyenler 2 Aralık'ta da bu işlemi yapabilecek.

VERGİ ÖDEMESİ NERELERDE YAPILIR?

Emlak vergisi ödemeleri ilçe belediyesinde yapılıyor. Gayrimenkullerin bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Emlak vergisi ödemesi ayrıca internet üzerinden de gerçekleşebiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor.