Dünya Emmanuel Macron Cumhurbaşkanı, Brigitte yeni first lady oldu

Emmanuel Macron Cumhurbaşkanı, Brigitte yeni first lady oldu

Paylaş
Emmanuel Macron Cumhurbaşkanı, Brigitte yeni first lady oldu

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları dün belli oldu. Aşırı sağcı aday Le Pen'in yüzde 34.9 oy aldığı Fransa'da Emmanuel Macron yüzde 65.1 oyla yeni Cumhurbaşkanı seçildi. Fransa'nın yeni Firt Lady'si de Brigitte Macron oldu

Emmanuel Macron’un sadece iş yaşamında değil özel yaşamı ve siyasetini belirleyen ifadeler de “Baştan çıkarıcılık” ve “Kararlılık” olabilir.

15 YAŞINDAYKEN AŞIK OLDUĞU EDEBİYAT ÖĞRETMENİYLE EVLENDİ


Amiens’te henüz 15 yaşındayken, kendisinden 24 yaş büyük evli ve 3 çocuklu lise edebiyat öğretmeni Brigitte’e âşık olan Emmanuel Macron, öğretmeninin defalarca “Hayır” demesine, kendi anne ve babasının onu Paris’te başka okula göndermesine rağmen “Brigitte, geri döneceğim ve seninle evleneceğim” demiş ve bu sözünü 30 yaşına geldiğinde yerine getirmişti.

ARALARINDA 24 YAŞ FARKI VAR


Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron 39 yaşında. Eşi Brigitte ise 63 yaşında. İkilinin arasındaki yaş farkı ise 24.


(Kızı Laurence Auzière ve Fransa'nın yeni first ladysi Brigitte Macron)

KOCASI, KIZINDAN BİRKAÇ AY KÜÇÜK!


Brigitte Macron, bir söyleşisinde, kızı Laurence Auzière’den birkaç ay küçük olan Emmanuel Macron’un aşkına uzun süre yanıt vermediğini ancak araya giren mesafeye rağmen, yazdığı mektuplar ve romantizmine sonunda yenik düştüğünü söylemişti.


(Emmanuel Macron, lise yıllarında şimdiki eşi Brigitte ile birlikteyken)

GÜVENDİĞİ TEK KİŞİ


Macron’dan önce bankacı Andre Louis Auzière ile evli olan ve ondan 3 çocuk dünyaya getiren Brigitte Macron, eşinin kampanyasında kimilerine göre “güvendiği tek kişiydi”.

Haberin Devamı