Gündem Emniyet: Süryaniler de polis olabilir

Emniyet: Süryaniler de polis olabilir

Paylaş
Emniyet: Süryaniler de polis olabilir

Süryani Cemaati lideri Yusuf Çetin'in "Farklı inançlara sahip kişiler bu ülkede neden Emniyet teşkilatı ve Ordu'da görev alamıyor?" sorusuna Emniyet Genel Müdürlüğü Twitter'dan cevap verdi

Süryani Kadim Cemaati Ruhani lideri ve Patrik vekili Metropolit, Mor Filüksinos Yusuf Çetin bugün bir gazetede yer alan röportajında, "Anayasada herkes eşit, din, dil, ırk ayrımı yok. Ama bunu uygulamada da görmek istiyoruz. Lozan’dan itibaren bize azınlık değilsiniz dediler. Fakat duruma göre muamele yaptılar. Azınlık değilsin derken de hep azınlık masasına bağladılar. Azınlıklar okul açtılar, hastane açtılar biz bunlardan da mahrum olduk. Dedik ki, tamam azınlık değiliz, o halde normal bir vatandaş hangi haklardan yararlanabiliyorsa, mülkiyede, askeriyede, emniyette bizde aynı haklardan yararlanmalıyız. Olmadı, izin verilmedi. Bizler, en az bir Müslüman vatandaş kadar bu ülkeyi seviyoruz. Peki, mülkiyede, askeriyede, emniyette neden farklı inanç sahiplerine görev verilmiyor ? Bu ülkemiz için büyük bir eksiklik." dedi.

Röportajın yayınlanmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Süryani Ortodoks Kilisesi İstanbul Metropoliti Sayın Yusuf Çetin’in 'Süryani vatandaşlarımız neden Emniyette yok' şeklindeki açıklamaları basında yer almıştır. Herhangi bir din, ırk ve mezhep ayrımı yapılmadan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı polis olabilmektedir. Süryani vatandaşlarımızı da açılacak polislik sınavlarına katılmaya ve polis olmaya davet ediyoruz." dedi.

Haberin Devamı