Kumluca Emniyetten gençlere cankurtaran eğitimi

Emniyetten gençlere cankurtaran eğitimi

Paylaş
Emniyetten gençlere cankurtaran eğitimi

Emniyetten gençlere cankurtaran eğitimi

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Emniyet Müdürlüğü tarafından lise ve üniversite öğrencilerine cankurtaran eğitimi verildi.

Kumluca İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından yürütülen ÇOGEP 'Siz Gülün ki Dünya Gülsün' projesi kapsamında Kumluca'da 10 lise ve üniversite öğrencisine cankurtaran eğitimi verildi. Projeye Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü de destek verdi. Yaklaşık bir ay süren eğitimler Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü kapalı havuzunda başladı ve denizdeki eğitimlerle son buldu. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) sertifikası alacak gençler bir yıldız bröveye sahip olacak.

Kumluca İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan, "ÇOGEP kapsamında meslek edindirmek ve topluma kazandırmak amacıyla 10 gencimize cankurtaran eğitimi verdik. Cankurtaran eğitimi alan gençlerimizden şu anda 2 gencimiz otellerde işe başladı. Diğer gençlerimizin de okullar kapandıktan sonra turizm sezonun açılmasıyla işlerine başlayacağını ümit ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı