İzmir Emniyetten, öğrencilere gezi etkinliği

Emniyetten, öğrencilere gezi etkinliği

Paylaş
Emniyetten, öğrencilere gezi etkinliği

Emniyetten, öğrencilere gezi etkinliği

İZMİR Emniyet Müdürlüğü, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında ortaokul öğrencilerine gezi etkinliği düzenledi.

Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Biz İzmiriz' ÇOGEP projesi kapsamında, Konak Dumlupınar Ortaokulu, Karabağlar Emir Sultan Ortaokulu ve Bornova Hüsnü Bornovalı Ortaokulu'ndan 90 öğrenciye Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS-MOBESSE) gezdirildi. Gezi sırasında, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nden 1 ekip, Asayiş Şube Müdürlüğü Yunus Timinden 2 ekip, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü motorize Şahin timinden 1 ekip, Atlı Polis Birliği'nden 2 ekip, Köpek Eğitim Merkezi'nden 2 polis köpeği, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden 1 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı ve görevli personelleri, öğrencilere alanları hakkında bilgi verip sohbet etti. Proje kapsamında farklı tarihlerde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) bahçesinde kurulan çadır kampta, AFAD kampı düzenlendi. Kampa Bornova Ferit Bahriye Ergil Ortaokulu, Bornova Mediha Mahmudbey Ortaokulu, Çiğli Ali Şir Nevai Ortaokulu, Gaziemir Atatürk Ortaokulu, Konak Ömer Lütfü Akad Ortaokulu, Konak Güzelyalı Ortaokulu, Karabağlar Katip Çelebi Ortaokulu ve Yunus Emre Ortaokulu'ndan toplam 200 öğrencinin katıldı. Çadır kampta çocukların teknoloji ve internetten uzak kalarak, doğayla baş başa vakit geçirmeleri sağlanarak, afet bilincine yönelik bilgilendirme eğitimi verildi. Doğa ve çevre bilincini kazandırmak amacıyla ise doğa yürüyüşü ve yön bulma oyunu gerçekleştirildi. Kamp sonunda öğrencilere afet çantası hediye edildi.

Proje sayesinde, çocukların herhangi bir olumsuzlukta çekinmeden polis ile iletişim kurarak kendisini korumaya yönelik tedbirleri alabilmeleri ve kendilerini güvende hissetmeleri amaçlandığı belirtildi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberin Devamı