Futbol Emre Belözoğlu resmen Fenerbahçe'nin sportif direktörü oldu
Paylaş
Emre Belözoğlu resmen Fenerbahçe'nin sportif direktörü oldu

Fenerbahçe'de yaz transfer döneminin başından beri tüm transferlerde aktif rol alan ancak resmi titri bir türlü belli olmayan ve sözleşmesiz çalışan Emre Belözoğlu'nun imza töreni başladı. Emre, resmen Fenerbahçe'nin sportif direktörü oldu.

İşte Ali Koç'un açıklamaları:

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu'nun yeni görev ve sorumluluklarının açıklanacağı basın toplantısı ve imza töreni başladı. Basın toplantısı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un açıklamalarıyla başladı. Emre Belözoğlu, Türk futbol tarihinin en başarılı futbolcularından biri. Galatasaray'da, Fenerbahçe'de, Başakşehir'de, Avrupa'da dünyanın en önemli 5 liginden 3'ünde yıllarca oynamış, bir kulüpte değil birden çok kulüpte kupalar ve başarılar kazanmış biridir.

2018/19 sezonu kış aylarında Göksel Başkan'ın izniyle Emre Belözoğlu ile görüştüm. "Emre yerimde olsan ne yapardın, ne yanlış gidiyor?" dedim ve dertleştim. O noktada bize transfer olması söz konusu bile değildi. Aklımda sadece inandığım, güvendiğim, tanıdığım bir insandan fikir almak vardı. O da sezonu bitirip İtalya'ya taşınıp İtalyancasını makale yazacak kadar geliştirmek istediğini söyledi. Gönlünde yatan kariyer hedefi ise Türkiye'nin en başarılı teknik adamı olmaktı.

Haberin Devamı

Sezon bitince bazı arkadaşlar, teknik direktörümüz Ersun Hoca ve yöneticimiz Semih Bey, Emre'nin bir sezonluğuna kaptan olarak katılıp 20-25 maç katkı sağlamasını, Samandıra'ya aidiyet duygusunu aşılaması gibi fikirle geldiler. Benim de istediğim bir şey oldu ve Göksel Gümüşdağ başkanla görüştük, Emre yuvasına döndü. İşler istediğimiz gibi giderken 20. haftada şampiyonluğu hedefliyorduk.

Sancılı olduğu sezonu 6. bitiren takım, şampiyon adayı olduğu sezonu 7. bitirdi. Emre bu sürecin içinde sadece takım kaptanı değil, futbol şubemizin lideri gibi yeri geldiği zaman kaptan, teknik direktör, sportif direktör gibi elinden geleni yapıp sorumluluk aldı. Olumlu-olumsuz tüm görüşlerini bizlerle paylaştı.

Emre'nin bana söylediği, Fenerbahçe'deki en büyük eksiklik futbolla ilgili doğru bir aklımızın olmamasıydı. Onunla beraber futbol aklını geliştirmek üzere yola çıktık. Transferde manevralarımız çok çok kısıtlıydı. Sürece baktığımız zaman Emre'nin şapkadan tavşan çıkardığını söyleyebiliriz.

Bu 'Bütün transferleri Emre yaptı' diye anlaşılmasın. Emre'nin ısrarla istediği transferler vardı, hocamızın istedikleri vardı. Emre, oynadığı liglerde dostluklar kurmuş, arkadaşlıklar edinmiş, çevresini genişletmiştir. Bu dostları da belirli teknik ekiplere gelmiştir. Emre'nin de o dostlarıyla olan ilişkisi sayesinde gerçekleştirdiğimiz transferler beni oldukça etkiledi.

Haberin Devamı

Şimdi ise yeni sportif direktörümüz olarak Emre Belözoğlu'nu açıklıyoruz. Hayırlı olsun

Fanatik