Spor Emre Belözoğlu 'resmen' ırkçı!

Emre Belözoğlu 'resmen' ırkçı!

Paylaş
Emre Belözoğlu 'resmen' ırkçı!

İstanbul Anadolu 1. Asliye Ceza Mahkemesi, Emre Belözoğlu-Didier Zokora davasında kararını verdi

Trabzonspor'dan Akhisar Belediyespor’a transfer olan Fildişi Sahilli futbolcu Didier Zokora'ya yönelik ırkçı sözleri nedeniyle 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Fenerbahçeli milli futbolcu Emre Belözoğlu’nun üst mahkemeye yaptığı itiraz, incelemeyi yapan İstanbul Anadolu 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

Habertürk Gazetesi'nden Hilal Öztürtk'ün haberine göre; ret kararıyla birlikte mahkemenin 'din, dil ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret' hükmü kesinleşmiş oldu.

İTİRAZI REDDEDİLDİ

Tecrübeli oyuncu, maçta Zokora’ya 'F..ing negro' dediği için mahkeme tarafından suçlu bulunmuş, 'din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret' suçundan 2 ay 15 gün hapis cezasına mahkûm edilmişti.

Mahkeme, Emre’nin daha önce kasıtlı bir suçtan mahkûm olmadığını göz önüne alarak ve yeniden suç işlemeyeceğine kanaat getirerek hükmün açıklanmasını geri bırakmıştı. Bu yasadan faydalanmak için sanığın onayı gerektiğinden, Emre duruşmada kendisine sorulan “Ceza verilmesi durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istiyor musunuz?” sorusuna “Evet” dedi. Ancak Emre, ırkçılık suçlamasından aldığı hükmün açıklanması geri bırakılmış cezaya da itiraz etti. İtirazı görüşen mahkeme, Emre’nin kararın esasına ilişkin itiraz yaptığını, bu durumda kararın esasına ilişkin inceleme yapılamayacağı bildirdi. İncelemede kararın usul ve yasaya uygun olduğunun görüldüğü açıklandı.

Üst mahkeme, kesin olan kararının mahkemeye ve Emre Belözoğlu’na da gönderildiğini belirtti.

Haberin Devamı