Spor 'Emre Güral kötü durumu fırsata çevirmek istedi'

'Emre Güral kötü durumu fırsata çevirmek istedi'

Paylaş
'Emre Güral kötü durumu fırsata çevirmek istedi'

Eskişehirspor Başkan Yardımcısı Ali İhsan Demirhan, "Emre Güral, takımın içinde bulunduğu kötü durumu fırsata çevirmek istedi" dedi.

Eskişehirspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ali İhsan Demirhan, alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle sözleşmesini tek taraflı fesheden futbolcu Emre Güral’ın takımın içinde bulunduğu kötü durumu fırsata çevirmek istediğini söyledi.

Demirhan, İdari Asbaşkan Mehmet Arı ile birlikte Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, Emre Güral’ın dün kulüpten ayrıldığını anımsattı. Eskişehirspor’un ligde kalma savaşı verdiğini vurgulayan Demirhan, şunları kaydetti:

"Kendisini bu hissiyatta görmeyip ayrılmış olabilir. Yaptığı açıklama garip ve gerçekleri yansıtmıyor. Emre ile 15 gündür kontak kurmaya çalıştık. Ona bir türlü ulaşamadık. Ulaştığımızda ’sözleşmemi feshetmeyeceğim’ dedi. Menajeri ile de irtibat kurduk. Eskişehir’e geldiğinde de sezon sonundan serbest kalmak koşuluyla alacağının yapılandırılması talebi oldu. Bunu kabul etmemiz mümkün değildi. Bunlar iyi niyetle bağdaşmayan söylemlerdi. Emre Güral sezon ortasında da bizim önümüzde 850 bin avro garanti para istedi. Bunlar tribünlere oynayan insanlar. Bunların geleceği olmayacaktır. Emre Güral, takımın içinde bulunduğu kötü durumu fırsata çevirmek istedi."

Demirhan, Emre Güral’ın takımdan ayrıldığını ve alacaklarıyla ilgili Eskişehirspor ile uğraşacağını dile getirerek, "Bu kulüp ligde kalırsa alacaklarını herkes biliyor. Bu kulübün çok fazla geliri yok. Gelecek para belli. Ligde kalmazsak herkes mağdur olacak. Alacağı olan futbolcular da mağdur olacak. Fedakarlık gösteren insanlarla yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Eskişehirspor İdari Asbaşkanı Mehmet Arı da Galatasaray galibiyetiyle iyi bir hafta geçirdiklerini bildirdi. Osmanlıspor ile bu hafta ligde önemli bir maça çıkacaklarını anlatan Arı, "Galibiyet serisini sürdürmek istiyoruz. Camiamıza ve taraftarımız güveniyoruz. Bu işi sonunu kadar götüreceğiz. Taraftar kapasitesini artırmak için resmi yazımızı gönderdik. Olumlu bir sonuç gelmedi. Ek kontenjan almak istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı