En az iki beden incelmenin en kolay yolu buymuş

Tam bir metabolizma canavarı... Metabolizmayı hızlandırıyor, yağları yakıyor ancak bu kadar değil kısa zamanda 2 beden incelmenizi sağlıyor.

13 Kasım 2021, Cumartesi 10:26 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Dünya çapında yaklaşık 40 çeşit hardal bitkisi yetiştirilmektedir, ancak bunlardan sadece üçü hardal tohumu üretmek için kullanılmaktadır :

  • beyaz hardal
  • kahverengi hardal
  • siyah hardal 

Metabolizmayı hızlandırmasıyla bilinen hardal tohumu ile en az 2 beden incelmeniz mümkün

Hardal tohumları en popüler baharatlardan biridir

Hardal tohumları iyi omega-3 yağ asitleri ve selenyum kaynaklarıdır. 

Çoğu hardal tohumu faydaları vücudun metabolizmasını artırmak için bilinen anti-inflamatuar özelliklere atfedilir. 

Bunun yanı sıra düşük kalorili ve yüksek besin değerine sahiptirler.

HARDAL TOHUMLARIYLA ZAYIFLAMA

HARDAL TOHUMLARIYLA ZAYIFLAMA

  • Hardal tohumları da sindirim sisteminiz için mükemmeldir. Yediğiniz öğünlerin hızla sindirim sistemine taşınmasını ve yakılmasını sağlar.
  • Hazımsızlık sorununun önüne geçer
  • Kahverengi yağ hücrelerine etki ederek göbek çevresindeki yağları azaltır
  • Bu küçük süper tohumlar, kolay bağırsak hareketine yardımcı olan ve vücudun sindirim gücünü artıran lif ile doludur.
  • Uzun süredir bağırsak problemi yaşıyorsanız ve bu duruma artık son vermek için harekete geçti iseniz hardal tohumu size yardım edebilir.




HARDAL TOHUMU İLE 2 BEDEN İNCELİN

HARDAL TOHUMU İLE 2 BEDEN İNCELİN

Bu minik tohumları her gün tüketerek iki beden zayıflayabilirsiniz.

Her öğünden sonra bir çay kaşığı hardal tohumunu 1 bardak su ile tüketerek kısa sürede 2 beden incelebilirsiniz.


  • Hardalın ısısı veya keskinliği, mirosinaz adı verilen bir enzimden gelir.
  • Enzim sıvı ile temas ederek aktive olur.
  • Su tipik olarak enzimi aktive etmek için kullanılır.
  • Hardal, metabolizmanızı hızlandırarak, yağ yakımı sağlar ve böylece rahat bir şekilde kilo verdirir.

Her gıdada olduğu gibi hardal tohumunda da aşırıya tüketimden kaçınmalısınız. Yemeklerden önce tüketilen hardal, iştah açıcı etki yaratabilir.

HARDAL TOHUMU FAYDALARI

HARDAL TOHUMU FAYDALARI

  • Yağ yakımını hızlandırıyor: Hardal tohumları metabolizmayı ve yağ yakımını hızlandırarak sağlıklı şekilde zayıflamanızı sağlar
  • Kanser: Hardal tohumları, kanser hücrelerinin büyümesini engellemede oldukça etkili olan mirosinaz ve glukozinolatlar gibi bileşiklere sahiptir.
  • Astım: Hardal tohumlarındaki bakır, demir ve selenyum astım ataklarını önlemeye veya azaltmaya yardımcı olur.
  • Romatizmal Artrit: Selenyum ve magnezyum açısından zengin olan hardal tohumları artrit sorununu giderir.
  • Migren: Bu tohumlardaki yüksek magnezyum seviyeleri, migren ataklarının seviyesini ve sıklığını azaltır.
  • Kan Basıncı: Demir, magnezyum, selenyum ve bakır, kan basıncını tedavi etmeye ve kontrol altında tutmaya yardımcı olur.
  • Menopoz Rahatsızlığı: Hardal tohumları, menopoz semptomlarından mustarip kadınlar için oldukça faydalıdır.
  • Sindirim Sorunları: Yüksek diyet lifi içeriği nedeniyle, bu tohumlar sindirimi ve bağırsak hareketlerini iyileştirmeye yardımcı olur, böylece genel metabolizmayı geliştirir.
  • Ateş ve Grip: Kalefatif özellikleri, terlemeyi indüklemeye ve kan basıncını düşürmeye, böylece vücudu soğutmaya ve ateşi hafifletmeye yardımcı olur.
  • Diş, Kemik ve Dişeti Hastalıkları: Kalsiyum, manganez, fosfor ve magnezyum dişleri ve kemikleri güçlendirmeye ve diş etlerinin kanamasını durdurmaya yardımcı olur.


HARDAL TOHUMUNU NASIL TÜKETİLEBİLİR?

HARDAL TOHUMUNU NASIL TÜKETİLEBİLİR?

Hardal yaprakları çiğ veya pişmiş olarak yenebilir, bu da onları salatalara, çorbalara ve yahnilere çok yönlü bir katkı sağlar. Ispanakla aynı şekilde hazırlanabilirler , ancak yemeklerinize daha keskin, turp benzeri bir lezzet verecektir.

Hardal tohumları ılık sütte demlenebilir, salata soslarına çırpılabilir, öğütülebilir, ılık yemeklere serpilebilir veya ıslatılıp hardal ezmesi yapmak için kullanılabilir.

Hardal ezmesi, hardal tüketmenin tartışmasız en popüler yoludur. Bu düşük kalorili çeşni, öğünlerinize bir miktar demir, kalsiyum, selenyum ve fosfor eklemenin basit bir yoludur

Hardal tohumları glutensizdir.

Evet, hardal tohumları glütensizdir. Hardal tohumları glüten içermez. Hardal tohumları bir tür tohumdur, bu nedenle onu doğal olarak glütensiz bir gıda haline getirir. 

HARDAL TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?

HARDAL TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?

Yemeğinize hardal tohumu ekleyebilir veya hatta yemek pişirmek için hardal yağı kullanabilirsiniz. Salata sosunuza, turşunuza veya chutney'lerinize hardal tohumu da ekleyebilirsiniz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Sağlıklı bir sabah rutini için 9 adım