Gündem 'En büyük Roman, Başbakan Erdoğan' pankartı açtılar

'En büyük Roman, Başbakan Erdoğan' pankartı açtılar

Paylaş
'En büyük Roman, Başbakan Erdoğan' pankartı açtılar

Devletin 'Roman Açılımı' toplantısı için İstanbul'a göbek atarak geldiler

Roman buluşması için Türkiye'nin dört bir yanından otobüslerle gelen Roman vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren Abdi İpekçi Spor Salonu'nda toplanmaya başladı. Davul ve zurnalarla gelen, kendilerine özgü kıyafetleriyle dans eden Roman vatandaşlar, spor salonunun önünü panayır yerine çevirdi.

Ellerinde Türk bayrakları olan Roman vatandaşlar ilginç pankartlar da taşıdı. Nazilli'den gelen Roman vatandaşların açtığı pankart dikkat çekti. Pankartta, ' En büyük Roman, Başbakan Erdoğan' yazıyordu.

ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ'NÜ SÖYLEDİLER

Roman buluşmasında geniş güvenlik önlemi alındı. Abdi İpekçi Spor Salonunun karşısındaki surlara, keskin nişancı özel tim ekipleri yerleştirildi. Spor salonu için de Roman orkestrası kuruldu. Çanakkale'den gelen Roman vatandaşlar hep birlikte Çanakkale Türküsünü söyledi. Bu buluşmadan memnun olduklarının dile getiren Roman vatandaşlar, sosyal güvencelerini olmadığını dile getirerek, "Çoğumuzun sosyal güvencesi yok. Çoğumuz işsisiz, iş istiyoruz" gibi taleplerde bulundular.

Romanların otobüslerle Abdi İpekçi Spor Salonuna gelişi devam ediyor. Başbakan Erdoğan'ın öğleden sonra Roman vatandaşlarla buluşması ve bir konuşma yapması bekleniyor.

DHA