En çok sevilen 16 kek tarifi

Severek tüketilen ve evde hazırlaması oldukça pratik olan kek tarifleri arıyorsanız farklı kek çeşitleri ile hazırlanmış 16 tarif listesi hazırladık.

22 Ekim 2020, Perşembe 12:51 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
1- Havuçlu tarçınlı kek tarifi

1- Havuçlu tarçınlı kek tarifi

Havuçlu tarçınlı kek malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından biraz az süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı çekilmiş badem
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya

Havuçlu tarçınlı kek yapılışı

3 yumurtayı blender da çırpın. Köpürene kadar şekeri ekleyip biraz daha çırpın. Süt, sıvı yağ, tarçını ve unu katarak iyice çırpın. Hamur kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Rendelenmiş havucu ve bademi ekleyerek karıştırıp 180°fırında pişirin. Üzeri kızardığında fırından alıp ılıdığında servis edin.


2- Üzümlü kek tarifi

2- Üzümlü kek tarifi

Üzümlü kek malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • Portakal veya limon kabuğu rendesi (mümkünse ikisi birden)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Üzümlü kek yapılışı

Şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Üzüm hariç tüm malzemeleri ekleyip kek hamurunu hazırlayın. Üzümleri dibe çökmemeleri için güzelce unlayıp kek hamuruna ilave edin ve kaşıkla hafifçe karıştırın. Kek kalıbınızı yağlayıp hamuru kalıba dökün. Fırını 180 dereceye ayarlayıp biraz ısıttıktan sonra keki fırına verin. Kabarana kadar kapağını açmayın. Üzeri kızaran kekin içini de kürdanla kontrol edip eğer pişmişse fırından çıkarın.


3- Zebra kek tarifi

3- Zebra kek tarifi

Zebra kek malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı soda
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Zebra kek yapılışı

Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Toz şekeri ekleyip şeker eriyene ve krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından sıvı yağ ve sodayı ekleyip hamuru çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin. Ardından kıvamı çok koyu olmayacak şekilde karıştıra karıştıra unu ekleyin. Hamur kıvamını alınca ikiye bölün, yarısına kakaoyu ekleyip harmanlayın. Kek kalıbınızı güzelce yağlayın. Hamurları bir kepçe beyaz, bir kepçe kakaolu olacak şekilde sırayla kalıba doldurun. Her iki harç da tükendiğinde dilerseniz bir tahta çubukla hamurda çizgiler yapın dilerseniz olduğu gibi bırakın. Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra keki fırına verin. 35-40 dakika içinde kekiniz hazır olacaktır. Fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.


4- Elmalı kek tarifi

4- Elmalı kek tarifi

Elmalı kek malzemeleri

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç malzemesi

  • 4 elma
  • 1 su bardağı ufalanmış ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı kek yapılışı

Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Suyunu sıkıp tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. Yumurtalarla şekeri bir kapta mikserle çırpın. Ayçiçeği yağı, su, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Hazırladığınız hamurun yarısını yağlanmış kare kek kalıbına boşaltın. Elmalı harcı hamurun üzerine yayıp kalan hamuru harcın üzerine ilave edin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin. Dilimleyip servis yapın.

5- Cevizli kek tarifi


5- Cevizli kek tarifi

5- Cevizli kek tarifi

Cevizli kek malzemeleri

  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak şeker
  • 3 bardak un
  • 3 yumurta
  • 1 limon
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 kase ceviz

Cevizli kek yapılışı

Geniş bir kabın içinde sütü, yağı, şekeri ve yumurtaları koyup mikserle karıştırın. İyice karıştıktan sonra limonun kabuğunu üzerine rendeleyin. Yine karıştırın. Üzerine vanilyayı ve cevizi koyup tekrar karıştırın. Daha sonra unun yarısını koyup üzerine kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.Daha sonra unun kalanını ekleyin. Kek kalıbını yağlayın. Hamuru kalıba dökün. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 30 dakika 180 derecede pişirin.


6- Haşhaşlı kek tarifi

6- Haşhaşlı kek tarifi

Haşhaşlı kek malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Şerbet için

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Haşhaşlı kek yapılışı

 Öncelikle şerbeti hazırlayın. Ocağın altını açın ve şekerler eriyene kadar şeker ve suyu karıştırın. Daha sonra kaynamasını bekleyin, kaynadıktan sonra beş dakika daha kısık ateşte bırakın ve limon suyu sıkarak ocaktan alın soğumaya bırakın. Kek için yumurtalarla şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın, ardından sıvıyağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. İrmik ve haşhaşı ekleyin, daha sonra kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve kek karışımınızı yağlanmış bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında ortalama 30 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak fırından çıkarıp ılımasını bekleyin. Ilıyan keke soğuyan şerbeti dökün ve çekmesini bekleyin. 


7- Mozaik kek tarifi

7- Mozaik kek tarifi

Mozaik kek malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 büyük su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı elenmiş un

Mozaik kek yapılışı

Yumurtanın beyazlarını ayırıp köpük olana kadar çırpın. Şeker, yumurta sarıları, süt, sıvı yağ, yoğurt ve unu ayrı bir kapta çırpın. Yumurta aklarını bu karışıma köpüğü fazla söndürmeden yedirin. Kabartma tozu ve vanilyayı ekletip son bir kez çırpın. Kek karışımının yarısını ayırıp 2 yemek kaşığı kakao ile çırpın. Yağlayıp unlanan kalıba önce sade daha sonra da kakaolu karışımı dökün. Bir kaşık yardımıyla şekil verin. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında iyice pişene kadar pişirin.


8- Patatesli kek tarifi

8- Patatesli kek tarifi

Patatesli kek malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 3 orta boy patates
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patatesli kek yapılışı

Büyük bir kasede yumurtaları mikserle 5 dakika çırpın. Yoğurt ve zeytinyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, tuz ve baharatları ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Patatesleri küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Soğan ve patatesi kek harcına ekleyip karıştırın. Fırını 180 derecede ısıtın. Yağlanmış fırın tepsisine harcı ilave edin. Önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.


9- Limonlu kek tarifi

9- Limonlu kek tarifi

Limonlu kek malzemeleri

  • 2,5 su bardağı un
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir adet limon
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu

Limonlu kek yapılışı

Derin bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri koyup mikser ile iyice çırpın. Limonu yıkayın. Kabuklarını rendeleyin ve suyunu küçük bir kaba sıkın. Şekerli yumurta karışımına sütü, sıvı yağı, limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve vanilyayı ekleyerek malzemeleri mikser ile çırpın. Şimdi kabın içine unu ve kabartma tozunu ekleyip kek hamurunu hazır edin. Kek hamurunu kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin. Kek piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. 


10- Tarçınlı kek tarifi

10- Tarçınlı kek tarifi

Tarçınlı kek malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 çay kaşığı tarçın
  • Un

Tarçınlı kek yapılışı

Yumurta ile şekeri mikserle karıştırın. Sıvı yağı ve vanilyayı ilave edin ve düşük ayarda biraz daha karıştırdıktan sonra süt, tarçın, kabartma tozu ve son olarak unu ilave edip hamur kıvamına getirin. Kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra karışımı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.


11- Damla çikolatalı kek tarifi

11- Damla çikolatalı kek tarifi

Damla çikolatalı kek malzemeleri

  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak süt
  • 3 tane yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 bardak damla çikolata
  • Aldığı kadar un

Damla çikolatalı kek yapılışı

Yumurtalar ve toz şeker derin bir kap içinde krema kıvamında oluncaya kadar mikserle çırpılır. Krema kıvamına geldiğinde süt ve sıvı yağ ekleyip karıştırın. Daha sonra vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek tekrar karıştırın ve son olarak damla çikolata ilave edin. Damla çikolatasını karıştırdığınız kek hamurunu, yağladığınız kek kalıbına dökün ve önceden ısıttığınız fırında 160 derecede pişirin. Soğuduğunda kalıptan çıkarın.


12- Portakallı kek tarifi

12- Portakallı kek tarifi

Portakallı kek malzemeleri

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 kahve kaşığı tarçın

Portakallı kek üzeri için:

  • Pudra şekeri

Portakallı kek yapılışı

Derin bir karıştırma kabını alın ve içerisine yumurtayla şekeri koyup krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra ayçiçek yağı, süt, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi eklenir ve biraz daha çırpılır. Yavaş yavaş un ilave edilir ve bu sırada çırpılmaya devam edilir. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Kek kalıbını margarinle yağlayıp kek harcını kalıba dökün. Hamurun üzerine tarçını serpiştirin. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 50 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin. 


13- Ağlayan kek tarifi

13- Ağlayan kek tarifi

Ağlayan kek malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı kakao

Ağlayan kek üzeri için:

  • 2 paket krem şanti
  • 1 paket hazır çikolata sosu

Ağlayan kek yapılışı

Yumurta ve şekeri güzelce çırpın. İçine sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin karıştırın. Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkardığınız kekin üzerine 2 su bardağı süt döküp ıslatın. Bir kabın içinde soğuk sütü ve krem şantiyi çırpın. Kabarınca buzdolabına koyup bekletin. Bu arada kekinizi soğutun. Soğuyan kekin üzerine soğuk krem şantiyi sürün. Bir taraftan da çikolata sosunu pişirin ve soğumaya bırakın. Ara ara karıştırın ki kabuk bağlamasın. Krem şantinin üzerine dökün. Dilimleyip servis edebilirsiniz.


14- Ispanaklı kek tarifi

14- Ispanaklı kek tarifi

Ispanaklı kek malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram ıspanak
  • 1 adet damla sakızı

Ispanaklı kek üzeri için (isteğe bağlı):

  • 2 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağından biraz fazla süt

Ispanaklı kek yapılışı

Yumurta ve koz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanağı, damla sakızını ve sütü mutfak robotundan geçirin. Elde ettiğiniz karışımı kek harcına ilave edin. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında ortalama 35 - 40 dakika pişirin. Pişen keki servis tabağına çıkartın. Krem şanti eklemek istiyorsanız krem şantiyi hazırlayın ve buzdolabında bekletin. Kek soğuyunca üzerini krem şantiyle kaplayıp servis edebilirsiniz.


15- Kakaolu kek tarifi

15- Kakaolu kek tarifi

Kakaolu kek malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Arzu ederseniz 1 avuç badem

Kakaolu kek yapılışı

Yumurtalarla şekeri iyice çırpın. Üzerine sütü ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu spatula yardımıyla karıştırarak sıvı malzemelere ekleyin. Kek harcını iyice yağlayıp unladığınız kek kalıbına aktarın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Kek kalıbını fırına verip 40-45 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp biraz soğuyunca keki kalıptan çıkarın. Dilimleyip servis yapın. 


16- Yoğurtlu kek tarifi

16- Yoğurtlu kek tarifi

Yoğurtlu kek malzemeleri

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 3 su bardağı un

Yoğurtlu kek yapılışı

Keki hazırlamaya başlamadan önce kullanacağınız bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Yumurtaları derin bir karıştırma kabının içine kırın. Üzerlerine toz şekeri ekleyin. Karıştırma kabını tel çırpıcı kullanarak iyice çırpın. Bu karışıma sıvı yağ, yoğurt ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek kabın içine aktarın. Spatula yardımıyla harcı güzelce karıştırın. Unu karışıma tamamen yedirdikten sonra yağlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Keki fırından almadan önce içinin iyice piştiğine emin olun. Pişmiş keki fırından çıkarın ve oda sıcaklığında biraz dinlendirin. Yoğurtlu kekiniz hazır. Dilimleyip hemen servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (22 Ekim 2020)