En çok sevilen 6 makarna tarifi

Makarna birçok kişinin sevdiği pratik lezzetlerden biridir. Makarnayı daha lezzetli hale getiren ve kafelerde en çok tercih edilme sebebi olan tarifler, aslında evde kolaylıkla yapılabilirler. En sevilen makarna tarifleri için haberimize göz atmayı unutmayın.

07 Ekim 2020, Çarşamba 12:21 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
Fettucine alfredo tarifi

Fettucine alfredo tarifi

Fettucine alfredo malzemeleri

  • 1 paket fettucine makarna
  • 1 kutu krema
  • Yarım tavuk göğsü
  • 5-6 adet mantar
  • 5 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı parmesan peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fettucine alfredo yapılışı

Makarnayı ambalajında belirtildiği gibi haşlayın. Sarımsakları ince ince kıyıp zeytinyağında soteleyin. Mantarları ilave edip sotelemeye devam edin. Mantarlar suyunu salıp çekince küp ya da julyen doğradığınız tavukları ilave edin. Tavuklar pişince kremayı ekleyip 3 dakika kadar kaynatın ve altını kapatın. Parmesan ve baharatları ekleyip sosu iyice karıştırın. Bekletmeden makarnayla birleştirin. Güzelce harmanlayıp servis edin.


Penne arrabbiata tarifi

Penne arrabbiata tarifi

Penne arrabbiata malzemeleri

  • 500 gram penne makarna
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Çeyrek çay kaşığı pul biber
  • 800 gram olgun domates
  • 2 yemek kaşığı siyah zeytin
  • Yarım bardak rendelenmiş parmesan
  • Çeyrek bardak maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Penne arrabbiata yapılışı

Makarnayı haşlayın. Yağı tavada kızdırın. Sarımsağı ve pul biberi ekleyin, sarımsak altın rengini alana dek kavurun. Domatesleri ekleyin ve iyice karıştırarak ezin. Kısık ateşte suyunu biraz çekene kadar kaynatın en son içine zeytinleri ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun. Makarna haşlanınca süzüp tencereye geri alın. Sosu ekleyin ve ateşi yükselterek cızırdayıncaya kadar pişirin. Ateşten alın, peynir ve maydanozu ilave edip iyice karıştırın. Tuz ve biber ekleyip hemen servis yapın. Parmesan yerine rendelenmiş kaşar da kullanabilirsiniz.


Pesto soslu makarna tarifi (Linguine al Pesto a)

Pesto soslu makarna tarifi (Linguine al Pesto a)

Pesto soslu makarna malzemeleri

  • 400 gram linguine makarna
  • 10 gram kaya tuzu 

Pesto sos için:

  • 50 gram taze fesleğen
  • 100 gram parmesan peyniri 
  • 15 gram çam fıstığı
  • 1 diş sarımsak
  • 100 ml. extravergine zeytinyağı

Servisi için:

  • 2 adet fesleğen yaprağı

Pesto soslu makarna yapılışı

Pesto sosu hazırlamak için; taze fesleğen yapraklarını tek tek ayıklayın. Bol suda yıkadığınız fesleğen yapraklarını suyunu süzdürdükten sonra kağıt havlu yardımıyla tek tek kurulayın. Parmesan peyniri ve sarımsağı rendeledikten sonra çam fıstığı ve taze fesleğen yapraklarıyla birlikte mutfak robotunda pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Zeytinyağını azar azar ekleyip, karıştırdığınız sosun kıvam almasını sağlayın. Hazırladığınız pesto sosu servis esnasında kullanmak üzere bir kenarda bekletin. Linguine makarna haşlamak için; derin bir tencereye her bir litre için 10 gram kaya tuzu eklediğiniz bol miktarda suyu aktarın. Kaynamaya başlayan suya makarnayı atıp, dişe dokunur ve yapışmaz al dente bir makarna yemek için 8-10 dakika kadar haşlayın. Haşlama suyundan bir su bardağı kadar ayırdıktan sonra haşlanan makarnanın suyunu süzdürün. Haşlanmış Linguine makarnayı ayrı bir tencereye alın, pesto sosu ile harmanladıktan sonra kenara ayırdığınız haşlama suyundan birkaç kaşık ekleyip, fesleğen yapraklarıyla süsledikten sonra makarnayı servis edin.


Mac and cheese tarifi

Mac and cheese tarifi

Mac and cheese malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı un
  • 500 gram makarna
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı kaşar peyniri 
  • Yarım çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 su bardağı çeçil peyniri
  • 1 su bardağı eski kaşar peyniri 
  • 1 su bardağı cheedar peyniri 
  • 1 su bardağı kolot peyniri 
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Mac and cheese yapılışı

İlk olarak tencere içerisine su ve tuzu döküp kaynatın. Su kaynamaya başladığında makarnaları içine ilave edin ve yarı çiğ kalacak şekilde haşlayın. Makarnalar haşlanırken farklı bir tencere içine un ve tereyağını alarak kavurun. Unu kavururken üzerine yavaş yavaş süt ekleyin ve koyu akışkan bir kıvam elde edinceye kadar karıştırarak beşamel sosu hazırlayın. Daha sonra sosun altını kısarak baharatları ve rendelenmiş peynirleri ekleyin. Sosun içerisine peynirleri eklerken, bir kısmını makarnanın üzeri için ayırmayı unutmayın. Sosun içindeki peynirler eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Haşlanan makarnaları süzdükten sonra, sosun içerisine alın ve karıştırın. Ardından yumurta sarılarını da karışıma ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, soslu makarnayı fırın tepsisine dökün ve yayın. Makarnaların üzerine kalan rendelenmiş peynirleri de ilave edin ve 190 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.


Bolonez soslu makarna tarifi

Bolonez soslu makarna tarifi

Bolonez soslu makarna malzemeleri

  • 1 paket spagetti
  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Bolonez sos için:

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet orta kuru soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı makarnanın haşlama suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Bolonez soslu makarna yapılışı

Öncelikle makarna için derin bir tencerede suyu kaynatın. Kaynayan suyun içine makarnayı, tuzu ve zeytinyağını ekleyin. Makarna istediğiniz pişme seviyesine geldiğinde yani yaklaşık 8-10 dakika sonra süzün. Soğanı ve domatesi küp küp doğrayın. Havucu da rendeleyin. Geniş bir tavaya zeytinyağı koyup kızdırın. Kızdırdığınız tavanın içinde soğanı ve ardından havucu ekleyip kavurun. Kavrulan sebzelerin üzerine kıymayı da ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıyma kavrulduktan sonra salçayı ve domatesi ekleyip pişirmeye devam edin. Makarnayı haşlarken ayırdığınız suyu, tuzu ve karabiberi de ekleyip sos kıvamı alınca altını kapatın. Sosu, haşladığınız spagettinin üzerine döküp karıştırın.


Domates soslu tortellini tarifi

Domates soslu tortellini tarifi

Domates soslu tortellini malzemeleri

Hamuru için:

  • 2 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı eritilmiş margarin
  • 2 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz

İçi için:

  • 200 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş margarin
  • 2 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı eritilmiş margarin
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 adet sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Domates soslu tortellini yapılışı

İç harcını yapmak için, derin bir tencerenin içerisine margarini alın. Ortasını havuz şeklinde açın. Yumurtaları ve eritilmiş margarini ilave edin. Hamuru güzelce yoğurun. Ardından streç filmle sararak 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Domates sosunu yapmak için, bir sos tenceresinin içerisine margarini alın. Sarımsağı rendeleyerek içerisine ilave edin ve hafifçe soteleyin. Ardından domatesleri ekleyin ve kıvam alana kadar yaklaşık 5-12 dakika kadar karıştırarak pişirin. Kıvam aldığında ocaktan alın, tuz ve baharatlarını ilave ederek dinlenmeye bırakın. İç harcı ve domates sosunu birleştirmek için, hazırladığınız makarna hamurundan ceviz büyüklüğünde bezeler elde edin. Hafif unlanmış tezgahın üzerinde bezeleri hafifçe açın. Ortasına harçtan ilave edin. Üzerini de yine aynı şekilde açılmış hamurla kapatın ve uçlarından birleştirin. Tüm hamura ve harca bu işlemi uygulayın. Ardından bol su dolu, hafif yağ damlatılmış ve tuz eklenmiş bir tencerenin içerisine hazırladığınız tortellini'leri ekleyin, tam kıvamına gelecek şekilde pişirin. Çıkarıp süzdürerek bir tabağın içine aktarın. Üzerine domates sosu ve peynir ekleyerek servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (07 Ekim 2020)