Sağlık En doğru seçim: Akdeniz mutfağı

En doğru seçim: Akdeniz mutfağı

Paylaş
En doğru seçim: Akdeniz mutfağı

Yazın gelmesiyle beraber kadınları bikini telaşı sardı. Siz de bir anda incelmek isteyenlerdenseniz, bu haberi mutlaka okuyun...

Uzmanlar, en faydalı diyet programının sağlıklı beslenme ve bol egzersiz olduğu görüşünde...

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Ötleş, özellikle yaz aylarında insan vücudunda su kaybının daha da arttığını, bu nedenle uzman kontrolü olmadan hazırlanan diyet reçetelerinin tehlike arz edeceğini vurguladı.

DHA'nın haberine göre; internette güvenilir olmayan birçok diyet reçetesi olduğuna dikkat çeken Ötleş, şunları söyledi:Ü

"Diyet programı uygulamak isteyenler öncelikle bir doktora görünmeli. Çünkü her bünyenin ihtiyacı olan su, protein ve mineral oranı farklı. Yılın belirli dönemlerinde diyet yapmaktansa yıl boyunca Akdeniz Mutfağı tercih etmenin ve egzersiz yapma çok önemli. Akdeniz Mutfağı'nın sırrını zeytinyağı, balık tüketimi ve düşük oranda kırmızı şarap oluşturmaktadır.

Haberin Devamı

Bu 3 temel paradokstan ilki, Girit Paradoksu'dur. Günlük enerji gereksiniminin neredeyse yüzde 40'lık bölümünü zeytinyağından karşılayan Girit insanında aşırı sayılabilecek yağ tüketimine rağmen kalp damar hastalıklarına çok az rastlanır.

2. paradoks, Fransız Paradoksu'dur. Sigara tüketen, kırmızı ete düşkün, yağlı beslenen Fransız insanının buna rağmen kalp damar hastalıklarına çok az yakalanması ve ince kalmayı başarması yemeklerde düzenli tükettikleri kırmızı şaraba bağlıdır.

3. paradoks Eskimo Paradoksu'dur. Her gün büyük oranda yağlı balık tüketen Eskimolar'da kalp damar hastalıkları çok az görülür. Tüm bu besinlerin yoğun olarak kullanıldığı ayrıca tahıl ürünleri, sebzeler, meyveler ve birçok ot türünü içeren Akdeniz Mutfağı bu nedenlerle bilimsel olarak dünyada en besleyici mutfaktır."

(ntvmsnbc)