Pazar Postası En güzel kadınlarla evlendi; en güzel aşk şarkılarını yaptı
Paylaş
En güzel kadınlarla evlendi; en güzel aşk şarkılarını yaptı

Attila Özdemiroğlu, besteleriyle Türk pop müziğine damga vurdu. Bugün 71 yaşında olan Attila Özdemiroğlu, yaşadığı aşklarla da gündeme geldi. Attila Özdemiroğlu, Şanar Yurdatapan ile 35 yıl sonra 'Topluma Adanmış Şarkılar' adlı proje için biraraya geldi

Röportaj: Seral Cumalı

Haberin Devamı

seral.cumali@posta.com.tr

Attila Özdemiroğlu 5 Ocak 1943’te Ankara’da doğar. 1.5 yaşındayken anne ve babası ayrılır. Attila Özdemiroğlu üvey anne ile büyür, annesini 13 yaşındayken tanır. Öğretmen olan babası ve üvey annesi müziğe meraklıdır.

Attila da küçük yaşta müziğe ilgi duyar. Babası oğlunun bu merakını destekler. Sonradan mükemmel şekilde keman, flüt, trombon, çello, viola ve piyano da çalacak olan Attila Özdemiroğlu; 6 yaşında mandolin çalarak müzik serüvenine adım atar. Diğerlerini ise Ankara Atatürk Lisesi’nde öğrenciyken çalmaya başlar. Tanrısal yeteneğini küçük yaşta geliştirmeye başlayan Attila Özdemiroğlu, 12 yaşında profesyonel olarak keman çalar ve kemanıyla para kazanmaya başlar.

Haberin Devamı

Müzik fabrikası

Attila Özdemiroğlu 1966’da dönemin en önemli orkastralarından olan ‘Durul Gence 5’e girer ve bundan sonra çeşitli orkestralarda görev alır. Besteci ve aranjör olarak çeşitli eserlere imza atar.

1970’li yıllar, Attila Özdemiroğlu için bestelerini yaptığını, bunların dönemin en çok tutulan şarkıları olduğu yıllar olur. Attila Özdemiroğlu ve Şanar Yurdatapan adlarının ilk harflerinin birleşmesiyle oluşturdukları ŞAT Yapım, 70’li yılların pop müziğine damgasını vurmuş bir müzik fabrikası gibidir.

Füsun Önal’ın sesinden dinlediğimiz ‘Senden Başka’, Yeşim’in ‘Olmaz Böyle Şey’i, Nilüfer’i bize tanıtan ‘Dünya Dönüyor’, Esmeray’ın ‘Unutama Beni’ adlı şarkısı, Cici Kızlar’ın ‘Delisin’, Melike Demirağ’ın söylediği ‘Arkadaş’ı, Sezen Aksu’dan dinlediğimiz ‘Olmaz Olsun’ adlı unutulmaz şarkıların hepsinde besteci, söz yazarı, aranjör, yapımcı olarak bu ikilinin imzaları vardır.

5 aşk, 4 nikah

Attila Özdemiroğlu unutulmaz aşk şarkılarını unutulmaz aşklar yaşayarak yapar. 17 yaşında, şarkıcı Berkant’ın tanıştırdığı Ayla Pelit ile flört etmeye başlar. 1961’de evlenirler. 20 yaşındayken; daha sonra oyuncu olarak tanınacak kızları Yaprak Özdemiroğlu dünyaya gelir. Sonra da oğulları Sarp’ı kucaklarına alırlar. 11 yıl evli kaldıktan sonra 1974’te boşanırlar.

Attila Özdemiroğlu- Füsun Önal aşkı başladığında, Attila Özdemiroğlu henüz boşanmamıştır. 1975’te evlenirler. Evlendiklerinde Füsun Önal 20’li yaşlarının başındadır. Füsun Önal çocuk ister, hatta birkaç kere de hamile kalır; ama iki çocuk babası Attila Özdemiroğlu’nun karşı çıkışıyla sonuçlanır bu istek. Beraberlikleri 5 yıl sürer; bunun 1.5 yılı evli kalırlar.

Haberin Devamı

Attila Özdemiroğlu’nun bu evliliğini de bitiren yine aşk olur. Şanar Yurdatapan’ın kız kardeşi Lale Yurdatapan, şimdiki adıyla Lale Mansur’a aşık olur Attila Özdemiroğlu. 19 yaşındaki balerin Lale ile 1977’de evlenirler; 80’de boşanırlar. Dönemin en seksi ve en güzel oyuncularından Müjde Ar ile aşkı, unutulmaz aşklar arasında yerini alır bu kez.

Attila Özdemiroğlu ile Müjde Ar evlenmez; ama 15 yıl birlikte yaşarlar. Attila Özdemiroğlu bir röportajında neden evlenmediklerini; “Müjde’nin annesi Aysel Gürel istemiyordu” diye açıklar. Attila Özdemiroğlu 1995’te, 52 yaşındayken kendinden 31 yaş küçük, 21 yaşındaki Hepgül Hepbir ile evlenir. Lidya ve Lara (1996) adında ikiz kızları olur. Ama bu evlilik de biter.

Haberin Devamı

Attila Özdemiroğlu bir röportajında aşk hayatını şöyle özetler: “Bütün ilişkilerimde biri bitmeden, biri başladı. Duygu bitiyor, evlilik bitmiyor. Sonra bir başkasıyla ilişki başlıyor işte...” Kasım ayında akciğer kanseri teşhisi konulduğunda ise hayatına giren kadınlar, bir zamanlar sevdikleri adama destek olmak için yanına koşar.

‘Topluma Adanmış Şarkılar’ için 35 yıl sonra buluştular

Attila Özdemiroğlu ve Şanar Yurdatapan 35 yıllık aranın ardından bugünlerde yeniden biraraya gelir; dileyen herkesin kendi sesiyle katkıda bulunabileceği ‘Topluma Adanmış Şarkılar’ adlı bir proje başlatır. Projeye göre; iki usta, besteleyecekleri ve topluma adayacakları şarkıyı; toplumaadanmissarkilar.net adresinde tüm Türkiye’nin beğenisine sunacak.

Dileyen herkes şarkı üzerine kendi vokallerini kaydedebilecek. Bu şarkılar doğum günü, evlilik yıldönümü, Anneler Günü, düğün gibi çok özel günlerde verilebilecek yaratıcı hediye seçenekleri arasında yer alacak.