Yaşam En güzel tesadüf! Asker arkadaşları 72 yıl sonra hastane odasında buluştu

En güzel tesadüf! Asker arkadaşları 72 yıl sonra hastane odasında buluştu

Paylaş
En güzel tesadüf! Asker arkadaşları 72 yıl sonra hastane odasında buluştu

Çanakkale’de 72 yıl önce askerlik yaparken aynı koğuşta kalan 91 yaşındaki Ali Sert ve Tahir Tanış, şimdi Karaman’da aynı hastane odasında tedavi görüyor

Çanakkale'de 3 yıl askerlik yapan Ali Sert, kanser tedavisi gördüğü Karaman Devlet Hastanesi'ndeki odasında birlikte askerlik yaptığı koğuş arkadaşı Tahir Tanış’ı görünce çok şaşırdı. Yıllar sonra arkadaşıyla buluşmanın mutluluğunu yaşayan Ali Sert, "Tahir Tanış ile askerliğimizi Çanakkale Gelibolu’da yaptık. Biz hiçbir zaman sevgimizi ve güler yüzümüzü birbirimizden eksik etmedik" dedi.



Ali Sert’in oğlu Bilal Sert de (63) babasının arkadaşıyla karşılaştığında çok duygulandığını belirterek, "Bir araya geldikleri için biz de çok mutluyuz. Babam bir süredir tedavi görüyor. Tesadüfen karşılaştılar. Tahir amca buraya geldiğinde birbirlerini görünce sarıldılar, askerlik anılarını anlattılar" diye konuştu.

'BİR SÜRE GÖRÜŞTÜK, SONRA BİRBİRİMİZİ KAYBETTİK'

Tahir Tanış da "Bizim arkadaşlığımız 72 yıl öncesine dayanıyor. Askerliğimizi aynı yerde yaptık, aynı koğuşta kaldık. Askerlikten sonra bir süre görüştük, sonra birbirimizi kaybettik. Şimdi hastanede aynı odada kalıyoruz. Uzun yıllar sonra arkadaşımın hayatta olduğuna çok sevindim" dedi.

'DURUMLARI ŞU AN GAYET İYİ'

Tanış’ın oğlu Zekeriya Tanış da (66) tesadüfen bir araya gelen iki arkadaşın tekrar görüştükleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Hastanenin palyatif bakım ünitesi doktoru Ali Küçükgençay, ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını belirterek, "Bu tablo bizi de duygulandırdı. 3 yıl asker arkadaşlığı yapmış iki kişinin aynı odada tekrar yan yana yatması bizi çok etkiledi. Asker arkadaşların genel sağlık durumları şu an için gayet iyi" dedi.

Haberin Devamı