Ekonomi En hızlı kazandıracak projeler

En hızlı kazandıracak projeler

Paylaş
En hızlı kazandıracak projeler

Bu yıl geçmişe göre daha avantajlı bir zeminde ilerleyen inşaat firmaları bahar fırsatlarında birbirleriyle yarışıyor.

Düşen kredi faizleri, stoktan dolayı KDV oranlarında devam eden avantajlar ve ödeme kolaylıkları yıl sonunda yükselmesi beklenen fiyatları daha cezbedici hale getiriyor.

Haberin Devamı

Sadece İstanbul’da yükselen onlarca konut projesinden ‘hangisi tercih edeyim’diyen siz değerli yatırımcılara gündemde olan projelerden önde gelenlerde son dönemde neler yapılıyor.

6 ayrı bölgeden 6 projenin en avantajlı yönleri ve güncel fiyatları hangi düzeyde, Emlak Güncel’den Mehmet Canıtatlı, projelere imza atan firmaların en yetkili isimlerine sordu ve tespitlerini sizler için yazdı.

REFERANS BAKIRKÖY

”Tüm Yollar Referansa Çıkar”
Biskon Yapı ve Halk GYO’nun inşa ettiği Bakırköy Referans projesi, Osmaniye’de eski Derby Fabrikası’nın 13 bin metrekarelik arazisi üzerinde yükseliyor. Dimar Yapı’nın Vezüv Konakları projesi ise eskiden Vezüv Soba Fabrikası’nın bulunduğu beş dönümlük arazi üzerinde inşa ediliyor.

Haberin Devamı

Kampanyalı satışların devam ettiği projede peşin alım yapanlara yüzde 15 indirim uygulanırken, 120 ay vadeli satışlarda yüzde 0.69 faiz oranıyla satış yapılıyor.

Referans farkı!
Sosyal donatı yönüyle zengin olan projede teraslı katlar dikkat çekiyor.
2+1 ve 4+1 tipi dairelerin ilgi gördüğü projedeki konutlara Haziran ayından itibaren en az yüzde 3 zam yapılması gündemde. Bu nedenle Mayıs ayının son haftasına kadar uygulanan kampanya fırsata dönüştürmek isteyen okuyucularımıza şu tavsiyelerde bulunuyoruz:
-Proje İstanbul’un en merkezi ve prestijli ilçelerinden Bakırköy’de yükseliyor.
- Deniz manzaralı ev ve ofis katlarındaki ferahlık her şeye değer diyebiliriz.
- Referans Bakırköy projesinin en önemde gelen avantajlarından birisi de yaklaşık bir yıl sonra teslim edilecek olması.
-Yüzde 1’lik KDV fırsatı projenin fiyatlarını cazipleştiren bir başka faktör
-Bölgedeki dönüşümü dikkate aldığımızda gelecek vaat eden Bakırköy Referans konutlarının satın alınabilir değerde olduğunu söyleyebiliriz.

Daire tipleri ve donatılar

- 4 bloktan meydana gelen projede kat bahçeli daireler rağbet görüyor.
- 45 metrekare ile 226 metrekare arasında değişen daire tiplerinin bulunduğu projede 157 adet konut, 97 adet home-ofis konseptli konut ve 70 adet cadde mağazası mevcut.
-Zengin sosyal donatı
-Açık ve kapalı yüzme havuzu,
-Güneşlenme terasları,
-Basketbol sahası,
-Fitness alanı,
-Türk hamamı,
-Sauna, kreş, kafe v.s.

Haberin Devamı

FIRSATLAR İÇİN TIKLAYIN

PEGA KARTAL

”Şehrin Yaşam Merkezi”
Egeyapı Group’un, Suudi Arabistan merkezli Al-Qemam şirketiyle birlikte geliştirdiği Pega Kartal projesi Nisan ayında satışa çıktı. 80 milyon liralık yatırım bedeliyle inşa edilen projev200 adet konuttan oluşuyor. Projede 32 katlı rezidans ile 28 home – ofis ve 11 mağazadan oluşan 5 katlı ofis bloğu yer alıyor. Marmara Denizi ve Adalar manzarasını gören projede 1+1’den 4+1 ve dubleks dairelere kadar farklı tiplerde daire seçenekleri mevcut.

Ege Yapı Group’un Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, emlak güncel’e yaptığı açıklamada, proje ile Anadolu yakasında eksikliği hissedilen aile yaşantısına uygun rezidans konseptini hayata geçirdiklerini söyledi. Projenin avantajlı yönlerinin sadece fiyatlara değil konutun yapım kalitesi ve donatılara da yansıtacaklarını anlatan Kabadayı, daha önce edindikleri tecrübeleri yabancı iş ortaklarıyla birlikte Pega Kartal’a yansıtmaya başladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Avantajları
-Proje yeni inşa edilse de ruhsatı 2013 yılından önce alındığı için konutların satışındayüzde 1′lik KDV uygulanıyor.
-Lokasyon olarak Anadolu yakasının en hızlı gelişen Kartal- Maltepe aksında yer alıyor.

FIRSATLAR İÇİN TIKLAYIN

METROPARK

”Yeni bir başlangıç lazım”

Avrupa yakasına Metropark projesiyle hızlı bir giriş yapan Teknik Yapı, 1. 272 adet rezidansın bulunduğu projeyle gücünü bir kez daha ispatlalıyor.

Lansmanla birlikte cazip kampanyasını başlatan grup projesine güveniyor. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, bölgenin gelecek vaat ettiğine vurgu yapıyor.

Konut, rezidans, homeofis ve ticari ünitelerden oluşacak projedeki en düşük daire fiyatı 95 bin liradan başlıyor. Ancak söz konusu daireler ilk günden satıldı.
Satış ofisindeki müşteri trafiğinden memnun olan Durbakayım, emlakguncel’e yaptığı açıklamada aynı lokasyonda yükselen diğer konut projelerine kıyasla yüzde 15 civarında daha uygun fiyatla lansmana çıktıkları bilgisini verdi. Durbakayım, ‘İster oturum için ister yatırım için olsun konut sahibi olmak isteyenler bu fırsatı kaçırmasın, biz haftasonu satış ofisinde olacağız. Müşterilerimizi örnek dairemizi gezmeye davet ediyoruz’ mesajı verdi.

Haberin Devamı

FIRSATLAR İÇİN TIKLAYIN

BATIŞEHİR

”Batı’nın en hızlı kazandıran projesi”
Anneler Günü kutlaması bu yıl Batışehir’de Mayıs sonuna kadar sürecek. Bahar kampanyası kapsamında Batışehirli olma fırsatı yakalayan anneler, 31 Mayıs’a kadar dekorasyon, eğitim veya teknoloji paketlerinden birini seçebilecek. Ege Yapı Group, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Emlak Pazarlama tarafından hayata geçirilen projeden, yüzde 1 peşinatla sonraki ilk 24 ay boyunca 742, ardından da 96 ay boyunca bin 461 TL ödeyerek konut sahibi olunabiliyor. İkinci alternatifte ise yine yüzde 1 peşinat ödeyen müşterilerin, taksit ödemelerini 1 yıl sonra ilk iki etabın tesliminin ardından başlatma seçeneği bulunuyor. Projeden lansman döneminde daire sahibi olanların yüzde yüze yakın oranda kazançlı çıktıklarını dikkate alırsak, her yeni satışın bir dönem sonra yatırımcısına kazanç olarak döneceğini söyleyebiliriz.

Rakamlarla Batışehir
Yatırım bedeli: 700 milyon lira
Daire sayısı: 3 bin 123
Teslim tarihi aralığı: 2013 Sonbaharı – 2015 Kışı.
Daire tipleri: 1+0′dan 4,5+1′e kadar tüm daire tipleri bulunuyor.
Projenin bölümleri: Batı Yaşam Panorama, Batı Yaşam Manzara, Batı Rezidans.

FIRSATLAR İÇİN TIKLAYIN

RİTİM İSTANBUL

“Şehrin ritmi burada, herşey elinizi altında”
Dumankaya inşaat’ın en prestijli projelerinden birisi olan ve Maltepe’de inşa edilen Ritim İstanbul projesi kıskandırıcı konumu, mimarisi ve daire donatılarıyla öne çıkıyor. 35 bin 500 metrekareden oluşan Ritim İstanbul, otel dışında karma konsepte inşa ediliyor. Bünyesinde 853 adet daire, 250 adet home ofis, 114 adet ofis ve 146 adet mağazanın bulunacağı projenin raka
*35 metrekare ile 356 metrekare arasında değişen daire tipleri yer alıyor.
*Dairelerin fiyatları 179 bin liradan başlıyor, 2 milyon 251 bin liraya kadar çıkıyor.
*Mayıs 2015’te bitirilmesi planlanan Dumankaya Ritim İstanbul’u bölgedeki diğer projelerden ayıran başlıca fiziki özellikleri arasında; home ofisleri, devasa spor kompleksi, açık AVM, metro durağı, sanat ve kültür merkezinin bulunması.

Emlak Güncel’e konuşan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya,‘Cadde konseptiyle bütünleşen modern yaşam stilini ilk olarak biz uyguluyoruz. İster konut, ister ticari amaçlı olsun farklı modern mimarisiyle dikkat çekecek bu projeye yatırım yapanların kazançlı çıkacağını söyleyebiliriz. Zaten bizim referansımız, müşteriye kazandırmak kazandırmak ve yine kazandırmaktır. Dumankaya olarak Anadolu yakasında yeni bir yaşam tarzı sunmayı vaat ediyoruz. Şunu da söylemeliyim; biz manzara değil, proje satıyoruz’ dedi.

Mutlaka gezin
Gittim, gezdim ve yazıyorum… İki etap halinde inşa edilecek olan Ritim İstanbul’un örnek projesini mutlaka ama mutlaka gezmenizi tavsiye ediyorum. Maltepe’nin en merkezi yerindeki konumuyla kendinizi sanki gökyüzünde hissediyorsunuz. Tabi ki akıllı ev teknolojisinin izlerini her adımda görmek mümkün. Kısacası akıllı ev teknolojileri sistemi “Dumankaya IQ” bu projenin olmazsa olmazı olarak görülüyor. Kule ve katlı blokları, açık alışveriş merkezi, Athletic-o Sports Club’ı, 37. katta yer alan eşsiz adalar manzaralı lüks restoranı ve kültür merkezini de içinde barındıran sosyal donatıları ile daire sahiplerini yüksek standartta ayrıcalıklar ile buluşturan projenin örnek dairesinin bir süreliğine Dumankaya VİZYON’da yer aldığını da hatırlatalım…

Daire tipleri

Projede 35-72 m2 arasında stüdyo, 60-122m2 arasında 1+1, 179-187m2 arasında 1+1 dblx , 94-125m2 arasında 2+1, 160-212m2 arasında 2+1 dblx, 140-162 m2 arasında 3+1, 190m2 3+1 dblx 180m2 4+1 ve 356m2 5+1 Loft daire gibi değişen büyüklüklerde daire seçenekleri bulunuyor. 53-203 m2 arasında değişen 113 adet ticari ofis bulunuyor.

Proje nerede?
Maltepe’de E5 üzerinde yer alan ve ulaşım merkezlerine yakınlığı ile de dikkat çeken Ritim İstanbul Projesi; Kartal İDO İskelesi’ne 3 km. Marmaray Tüp Geçit Projesi’ne 2 km, Kadıköy-Kartal Metro hattına ise 150 metre mesafede. Ritim İstanbul projesi tüm ulaşım alternatiflerine olan yakın şekilde konumlanıyor.

FIRSATLAR İÇİN TIKLAYIN

NİSH ADALAR

‘Beş ada 1 salon’
Satış grafiğinde yüzde 90 sınırına gelinen projedeki son daireler için cazip ödeme imkânları dikkat çekiyor.
Emlak güncel’e satış stratejilerinde başarıyı yakaladıklarını söyleyen Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özyazıcı, ‘Hem manzara sattık hem kaliteli bir proje. İlk günden alanlar ekonomik yönden de kazandı, lokasyona olan güvenleriyle de. Seyir terası bu denli panaromik bir konumda bulunan başka bir proje yok. Bu keyfi yaşamayı isteyenleri satış ofisimize bekliyoruz’ mesajı verdi.
Daire tipleri açısından ekonomik kullanımlı bir proje oluşturduklarını kaydeden Özyazıcı, ‘’Spor kompleksi ve ticari ünitelerle zenginleşen projemiz en doğal haliyle yeni sakinlerini bekliyor’’ dedi.

FIRSATLAR İÇİN TIKLAYIN

Emlak Güncel