Yaşam En romantik yiyecek

En romantik yiyecek

Paylaş
En romantik yiyecek

Antalya'da faaliyet gösteren bir tarım firması tarafından üretilen yenilebilir çiçekler hem göze hem de mideye hitap ediyor

Antalya'da faaliyet gösteren Erüst Tarım tarafından yenilebilen çiçekler üretiliyor. Antalya'da özel seralarda üretilen yenilebilir özellikteki çiçekler, özellikle İstanbul'un lüks restoranlarından büyük ilgi görüyor.

Haberin Devamı

Çiçeklerden bazıları özel soslarda, büyük bölümü de yemek tabaklarını süslemek için kullanılıyor. Açıklamalarda bulunan yenilebilir çiçek üreticisi Erüst Tarım Üretim Pazarlama ve Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Mustafa Erüst, tarımsal üretimde sürekli yenilik arayışı içinde olduklarını belirterek, 1998'de renkli Akdeniz marulları üretimine başladıklarını, daha sonra mini sebzelere geçtiklerini söyledi.

Türkiye piyasasında fazla bilinmeyen Akdeniz yeşillikleri, taze baharatları, bilinen renklerinin dışında (sarı domates, mor-yeşil, turuncu karnıbahar, içi kırmızı-yeşil turp gibi) değişik renklerde sebzeler ürettiklerini anlatan Erüst, yurt dışından gelen aşçıların isteği üzerine 5 yıl önce yenilebilir çiçek üretimine başladıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

AŞÇILAR İSTEDİ ÜRETİME BAŞLADI

Yenilebilen çiçek üretimine aşçıların talebi üzerine başladıklarını dile getiren Erüst, "Yurt dışından gelen aşçılar sıklıkla (yenilen çiçek yok mu) diye sorunca, nasıl bir şey olduğunu araştırmaya başladım. Daha sonra Hollanda'dan tohumlar getirdik. Önce bir çiçekle başladık, şu anda 6 farklı çiçek üretiyoruz" dedi.

Tanesi ortalama 40-50 kuruş olan çiçeklerin sadece özel restoranlar için üretildiğini vurgulayan Erüst, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fiyatından dolayı herhangi bir markette bulma imkanınız yok. Gelen taleplere göre üretim yapıyoruz. Anadolu'ya vermiyoruz. Çiçeğin tek bir adedi neredeyse bir ekmek parası. Bu nedenle en önemli pazarımız İstanbul'daki çok lüks restoranlar. İzmir ve Antalya'da bazı lüks otellere de zaman zaman veriyoruz. Çiçekleri adetle satıyoruz. Normal menülerde bulunmuyor, aşçılar özel sunumlarında kullanıyor.

AA