En sevilen 5 tuzlu kurabiye tarifi

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan tuzlu kurabiyeler hazırlamak istiyorsanız, birbirinden lezzetli 5 tuzlu kurabiye tarifi haberimizde.

03 Şubat 2021, Çarşamba 11:04 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
Tuzlu kurabiye tarifleri

Tuzlu kurabiye tarifleri

1- Pastane tuzlu kurabiye tarifi

Pastane tuzlu kurabiye malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Yarım limonun suyu
  • Aldığı kadar un

Pastane tuzlu kurabiye yapılışı

Çukur bir kaba bir yumurta ile bir yumurtanın akını koyun. Üzerine diğer malzemeleri ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Kıvamı tutturabilmek için unu azar azar ekleyin. Hafif ele yapışan kıvamda bir hamur elde edince, elle şekil vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2-3 santimetre aralıklarla dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serperek, 180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.


2- Chia tohumlu tuzlu kurabiye tarifi

2- Chia tohumlu tuzlu kurabiye tarifi

Chia tohumlu tuzlu kurabiye malzemeleri

  • Yarım çay bardağı chia tohumu
  • Yarım çay bardağı ay çekirdeği içi
  • Yarım çay bardağı kabak çekirdeği içi
  • Yarım çay bardağı yulaf ezmesi
  • Yarım çay bardağı tam buğday unu
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su

Chia tohumlu tuzlu bisküvi yapılışı

Chia tohumu, ay çekirdeği içi, kabak çekirdeği içi, yulaf ezmesi, buğday unu ve bir tutam kadar tuzu geniş bir karıştırma kabında iyice karıştırın. Zeytinyağı ve suyu ilave edip tüm malzeme iyice harmanlanana kadar karıştırın. Kabın üzerini streç filmle kapatıp 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenen karışımı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın. Üzerine bir kat yağlı kağıt serin ve bir merdane yardımıyla açın. Yağlı kağıdı üzerinden alıp keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimler kesin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduğunda servis edin.


3- Tuzlu kurabiye tarifi

3- Tuzlu kurabiye tarifi

Tuzlu kurabiye malzemeleri

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta( birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Tuzlu kurabiye üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Tuzlu kurabiye yapılışı

Yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Elenmiş unu da kontrollü ekleyip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp merdane ile yarım santim kalınlığında açın istediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kızarana kadar pişirin.


4- Sirkeli tuzlu kurabiye tarifi

4- Sirkeli tuzlu kurabiye tarifi

Sirkeli tuzlu kurabiye malzemeleri

  • 3-4 bardak un
  • 250 gram tereyağı 
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 50 gram çörek otu
  • 1 tane yumurta beyazı

Sirkeli tuzlu kurabiye yapılışı

Oda sıcaklığında olan tereyağınızı bir kaba koyun. Üzerine yumurtalarınızı kırın ve 1 çay kaşığı zeytinyağı dökerek karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra 2 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, bir buçuk yemek kaşığı şeker ve kabartma tozunu ilave edin ve tekrar karıştırın. Ardından ununuzu ilave edin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamurunuzu ceviz büyüklüğünde koparın ve ince uzun bir rulo gibi uzatın. Ardından 3-4 parmağınız kadar büyüklükte kesip tepsiye dizin. Yumurta beyazını üzerine sürün ve çörek otunu ilave edin. 180 derecelik fırında kızarana kadar 10-12 dakika arasında pişirin.


5- Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi

5- Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi

Bayatlamayan tuzlu kurabiye malzemeleri

  • 250 gram margarin veya tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı üstüne
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Bayatlamayan tuzlu kurabiye yapılışı

İlk olarak sıvı yağ ve tereyağ karıştırılır. Diğer malzemeler de eklenir karıştırılır. En son un eklenip kulak memesi kıvamında hamur elde edilir ve fazla yumuşak olmamasına dikkat edilir çünkü kurabiye dağılabilir. İstediğiniz gibi şekil verip üstüne yumurta sarısı sürüp susam,çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 190 derecede kızarana kadar pişiriniz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (03 Şubat 2021)