Gündem En yakın acil toplanma alanı nerede? (Deprem toplanma alanları)

En yakın acil toplanma alanı nerede? (Deprem toplanma alanları)

Paylaş
En yakın acil toplanma alanı nerede? (Deprem toplanma alanları)

Deprem gibi acil durumlarda nereye gidiyorsunuz? Herhangi bir afet sonrasında toplanılmaya uygun güvenli alanlar olan acil toplanma alanlarının nerede olduğunu biliyor musunuz? Yaşadığınız yere en yakın toplanma alanı var mı? Bu soruların cevaplarını bilmiyorsanız haberimizi okuyun. İşte acil toplanma alanları ile ilgili bilmeniz gerekenler…

Acil durum gerektiren afet ya da tahliye durumlarında hem evde hem mahallede hem de işyerinde en yakın toplanma alanları önem taşıyor. Yaşanan depremin ardından gündeme gelen toplanma alanları İstanbulluların en çok merak ettiği konuların başında geldi.

Haberin Devamı

Acil durum toplanma alanları ile ilgili bilgi almak isteyenler E-Devlet’e (https://www.turkiye.gov.tr) giriş yaparak “Acil Toplanma Alanı Sorgulama” başlığından ikametlerine en uygun toplanma alanları bilgilerini öğrenebilirler.

Öncelikle iş yerleri ile ilgili bilgilendirme de önem taşıyor. Acil durum planı, mevcut acil durum malzemelerinin bir tanımını, varsa çalışanlarınızın acil durumdaki görevlerini, alanların kat planlarını ve haritalarını, çalışanlarınızı ve misafirlerinizi bilgilendirmek için ne yapılması gerektiğini ve acil servis sağlayıcılarla nasıl iletişime geçeceğinizi içermelidir.