Yaşam En yaşlı sığınmacı: 115 yaşındaki Ayda Karmi

En yaşlı sığınmacı: 115 yaşındaki Ayda Karmi

Paylaş
En yaşlı sığınmacı: 115 yaşındaki Ayda Karmi

Ayda Karmi, devirdiği 115 yıla rağmen Suriye'den Avrupa'ya o tehlikeli yolculuğu yapan milyonlardan biri. Kimilerine göre en yaşlı sığınmacı. Tek isteği 5,5 sene önce ayrıldığı ailesini ömrünün son deminde bir kez daha görebilmek

115 yaşındaki Ayda Karmi'nin dizleri tutmuyor ama hâlâ yürüyor. Çünkü tek umudu ailesini bir kez daha görebilmek. Ayda Karmi, Suriye'den kaçan milyonlardan yalnızca biri. Muhtemelen en yaşlı sığınmacı.

Karmi, doğduğunda Osmanlı vatandaşıydı. İki dünya savaşı gördü, Hayatının son deminde de kendi ülkesinin yıkılışını.



Ayda Karmi, Mardin'in karşısında yer alan memleketi Haseke'den bir ay önce Midilli'ye gelmiş. Onu getiren, ailesinin eski bir tanıdığı... Ahmed, Ayda Karmi'yi kilometrelerce sırtında taşımış. Yolculuk dört ay sürmüş... Hamile eşi ve 4 çocuğuyla beraber mucize eseri sağ salim gelebilmişler.



Bu görüntüler çekildiğinde Midilli'de onları Atina'ya götürecek feribot sırası bekliyorlardı. Atina'ya ulaştılar, sonraki hedefleri ise Almanya. Karmi'nin son arzusu 5.5 yıl önce Suriye'den göç eden ailesiyle tekrar kavuşabilmek. Torunu Samir de o buluşmayı dört gözle beklediğini söylüyor. (CNNTÜRK)

Haberin Devamı