Sağlık Enerji deposu: Karadut

Enerji deposu: Karadut

Paylaş
Enerji deposu: Karadut

Kendinizi yorgun ve halsiz hissediyorsanız, siz de taze sıkılmış karadut suyuyla enerjinizi tamamlayabilirsiniz. Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine de yardımcı olan karadut, aynı zamanda antioksidan deposu…

Sağlıklı yaşamın vazgeçilmezleri arasında yer alan meyve ve sebzeler, birçok hastalığa da iyi geliyor. Sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerinden olan ve tadı da oldukça lezzetli olan karadut meyvesi de bunlardan biri. Uzmanlar, taze sıkılmış karadut suyunun, yorgunluk ve halsizliğe son verdiği, bunun yanı sıra yaşlanmayı da geciktirdiğini belirtiyor.

Haberin Devamı

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Eğer sizde kendinizi sürekli yorgun ve halsiz hissediyorsanız, hareket etmeye enerjisiniz yoksa tam bir enerji deposu olan karadut suyu içebilirsiniz. Uzmanlar, içeriğinde oldukça fazla antioksidan olan karadutun ayrıca bağışıklık sisteminin güçlenmesine de destek olduğunu belirtiyor.

BAĞIRSAKLARIN ÇALIŞMASINA YARDIMCI OLUYOR

Metabolizması yavaş olan ve kabızlık sorunu yaşayan kişilere de karadut tüketmeleri öneriliyor. Bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olan karadut, mide hastalıklarında da son derece faydalı olan bir meyve. Karadutun içeriğinde bulunan şeker, organik asitler, pektin ve C vitamini bulunan karadutun kan yapıcı özelliği bulunduğu da belirtiliyor.

Haberin Devamı