Türkiye (Son Dakika) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 10 sözleşmeli bilişim personeli alıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 10 sözleşmeli bilişim personeli alıyor

Paylaş
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 10 sözleşmeli bilişim personeli alıyor

Resmi Gazete'de yayınlanan ilana göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 10 sözleşmeli bilişim personeli alıyor. Başvurular 26/10/2020 tarihinde başlayıp 06/11/2020 tarihinde sona erecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bakanlığımız Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nda tam zamanlı olarak istihdam edilmek üzere, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin EK 6’ncı maddesine dayanılarak 31/12/2008 tarihli ve 27097 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin” 8’inci maddesinin 2’nci fıkrası uyarınca 10 (on) Sözleşmeli Bilişim Personeli alınacaktır" denildi.

Haberin Devamı

Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınava katılacak adayların seçiminde; 2019 veya 2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) P3 puanı ve İngilizce dilinde geçerli bir Yabancı Dil Sınavı (YDS), Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) veya bu dilde yapılan eş değerliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen (CAE, CPE, TOEFL IBT, PEARSON PTE Akademik, vb.) diğer yabancı dil sınavlarından alınan yabancı dil puanı esas alınacak.

Yabancı dil sınav sonuç belgeleri, belge üzerinde geçerlilik süresi belirtilmemiş ise 5 yıl süre ile geçerlidir. KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayların KPSS puanları 70 (yetmiş) olarak hesaplanacaktır. Yabancı dil puanı belgesi ibraz etmeyen adayların ise yabancı dil puanları 0 (sıfır) olarak hesaplanacak.

Haberin Devamı

İlan detayları için tıklayın