Cumartesi Postası Enerjik ve iddialı mı rahatlatıcı ve huzurlu mu?

Enerjik ve iddialı mı rahatlatıcı ve huzurlu mu?

Paylaş
Enerjik ve iddialı mı rahatlatıcı ve huzurlu mu?

Renkler, içerdikleri enerjiyle duygusal dünyamızı etkiler. Bu yüzden, boyamak istediğiniz mekan için renk seçerken sevdiğiniz tonları kullanmanın yanında bu renklerin etkilerine de dikkat etmelisiniz. İşte size renkler ve duygularınız üzerindeki etkileri hakkında tüyolar...

KIRMIZI

Kırmızı, aşk, coşku ve tutkunun rengidir. Sahip olduğunuz arzularınızı ve özgüveninizi arttırır, yaşam enerjinizi yükseltir, heyecanlandırır, metabolizmayı hızlandırır. Fiziksel olarak halsiz, yorgun, üşüyen kişiler için vazgeçilmez bir renktir. Kırmızı, şans ve verimlilikle de ilişkilidir. İlişkileri güçlendirir, başarılı evlilikleri destekler. Enerjiniz ve şansınız artsın diye kırmızıdan şaşmayın!

SARI

Mutluluğun ve yaşamdan daha çok zevk almamızı sağlayan güneşin rengi. Renk yelpazesindeki en fazla ışığı, sarı içerir. Zekâ ve zihin faaliyetlerinin rengidir. Odaklanmayı kolaylaştırır, zihin fonksiyonlarını hareketlendirir. Sindirim ve sinir sisteminizi olumlu yönde etkiler, egoyu güçlendirir. Yetenekleri ortaya çıkarır, hatta belirginleştirir. Hayatının hep mutlu, cıvıl cıvıl olmasını arzu edenlerin duvarına sarı yakışır.

TURUNCU

Çekim gücü en yüksek renktir. Hayatınıza keyif ve neşe katar. Tekdüze yaşantınızı yeniden şekillendirir. Daha çok güler, hayata daha sıkı bağlanırsınız. Hayat dolu bir enerji vermekle kalmaz, azalan enerjiyi de yükseltir. Zindeliğin ve güzel vakit geçirmenin rengi olan turuncu, sindirim sistemi üzerinde de etkilidir. Emziren annelerde süt üretimini arttırır. Ayrıca turuncu bolluğun, çoğalmanın, sosyalleşmenin rengidir. Evinizde neşe ve zindelik istiyorsanız, duvarlarınız turuncu ve tonlarında olmalı!

MOR


Mor; bilgelik, kutsallık, alçakgönüllülüğün rengidir. Size ilham verirken yaratıcı düşüncelerinizin gelişmesine katkıda bulunur. Mutlak mutluluğun rengi olan mor, sinirleri yatıştırıp zihinsel ve duygusal dünyamızda dengeyi sağlar. Bu rengi kullanan insanlar daha farklı bakış açısıyla hayata sıkı sıkıya tutunur. Uykusuzluk çekenlere de tavsiye edeceğimiz ilk renktir. Çevrenizdeki güzelliklerle içinizdeki huzur arasında güçlü bir bağ kurar. Yaratıcı fikirlerle dolu bir atmosfer istiyorsanız sizin renginiz mor ve tonları.

PEMBE


Pembe ve tonları; sevgi, şefkat, uyum, yumuşaklık, şirinlik, sevecenlik demek. Gerçek aşkın ve sevginin rengi olan pembe, kişiye kendini özel hissettirir. Ortamdaki egoları kaldırır ve ‘ben’i ‘biz’ yapar. Gerginliği yok edip dinginlik sağlayan pembenin psikolojik olarak iştah azaltıcı etkisi de var. Fizyolojik olarak da özellikle kalp sağlığının korunmasına yardım eder, baş ağrısı ve migrene iyi gelir. Evine sevgi dolu bir atmosfer katmak isteyenlerin ideal rengidir.

KAHVERENGİ

Kahverengi hızlı hareket, hedef, sadelik, kolaylık, gelenek ve göreneklere bağlılığı temsil eder. Şüpheden uzaklaştırır. Yeryüzünün ve toprağın görünen yüzüdür. Verimliliği temsil eder. Zorluklarla başa çıkarken gelişen sorunlarla mücadelede sizi korumaya alır, güven ortamı oluşturur. Ruhsal bedenin yıpranmasına izin vermez, kontrol sağlar. Uykuyu düzenleyen kahverengi, fizyolojik olarak da migrene ve baş ağrısına birebirdir. Sizin aradığınız güven ve huzursa, kahverengiden şaşmayın.

BEYAZ

Asil bir ruh halini simgeler. Beyaz, temizlik/saflığın, açıklığın, doğruluğun, dürüstlüğün, iyi niyetin, istikrarın ve sürekliliğin yanında kendi halinde davranmayı temsil eder. İçten ve karşılıksız sevginin sembolü, gerçekliğin ve mükemmelliğin ifade şeklidir. Beyazın önemli özelliklerinden biri de beraber kullanıldığı tüm renklerin gücünü de etkisini de arttırmasıdır. Evinizde psikolojik olarak uyum ve ahenk sağlamak için beyaz rengi seçin.

YEŞİL

Doğada en çok bulunan yeşil, ne sıcak ne soğuk renk kategorisine girer. Çünkü nötr renktir ve bu sebeple hayatınızı dengelemeye çok yardımcı olur. Gözlerinizi dinlendirirken sizi rahatlatır, gevşetir, sevgi enerjisini yükseltir ve şefkat aşılar. Yeşil renk seven, doğal olarak doğayı da sever. Dostluk, aile ile birliktelik, sevgi kavramlarının önemini hissettiren renktir. Mide, kalp ve göğüs hastalıklarına iyi gelir. Evinize denge hakim olsun istiyorsanız, sizin boyanız yeşil ve tonlarında olmalı!

MAVİ

Duygusal rahatlama, huzur, barışın rengi... Gerçeklik, güzellik, özgürlük, derinlik, sabır duygularını arttırır. Asalet ve soyluluğu temsil eder. Sanatsal alanlarda başarıya yönlendirir. Mavi renk, ruhun şifa kaynağıdır. Yapılan araştırmalar beden üzerinde rahatlatıcı ve ferahlatıcı etkisinden dolayı yüksek tansiyonu düşürdüğünü gösteriyor. Boğaz sorunlarına ve ağrılara da iyi gelir. Rahat ve huzurlu bir atmosfer için boyanız mavi ve tonlarını yansıtmalı!

( 11.05.2013 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır. )

Haberin Devamı