Spor Enes Kanter yine ortalığı karıştırdı!

Enes Kanter yine ortalığı karıştırdı!

Paylaş
Enes Kanter yine ortalığı karıştırdı!

A Milli Takım'daki durumu birçok kez krize yol açan Enes Kanter yine ortalığı karıştırdı

A Milli Basketbol Takımı'na çağrılmaması nedeniyle birçok kez kriz yaratan Enes Kanter yine ortalığı karıştıran tweetler attı.

Basketbol yaşantısını NBA takımı Oklahoma Ciy Thunder'da sürdüren Kanter, EuroBasket 2015 ikinci tur maçında 12 Dev Adam'ın ev sahibi Fransa'ya 76-53 kaybettiği maç sonrası, "Ahh.!! Ahh.!! İçim yanıyor.. Sebep olanlar utansın..!" ve "Türk Milli Takımı'mızı babasının malı, kendi spor okulu sanan Efendiler, elinize yüzünüze bulaştırdınız.Bununla anılacaksınız. Korkma,Titre." diye 2 tweet attı.

Bu ifadeler sonrası Enes'e sosyal medyadan tepki mesajları yağdı.

Haberin Devamı



Neler yaşanmıştı?

Enes Kanter ile milli takım arasındaki kriz 2013 senesinde başladı. O yıl Kanter, A Milli Takım kampına mazeretsiz şekilde katılmayı reddedince dönemin TBF Başkanı Turgay Demirel, oyuncunun bir daha davet edilmeyeceğini açıkladı. Yıldız basketbolcu, 12 Dev Adam, 2013 Avrupa Şampiyonası'ndan elenince "Hahahahaha" şeklinde tweet atarak tepki topladı. 2014 Dünya Şampiyonası için de kadroya çağrılan Kanter, sakatlığını gerekçe gösterip yine daveti geri çevirmişti.

Ataman neden çağırmadı?

EuroBasket 2015 öncesi ise başantrenör Ergin Ataman tarafından defalarca görüşmeye çağrılan Enes Kanter, deneyimli hocayla buluşmayı sürekli erteledi. En sonunda Ataman, "Enes önceki dönemde yaşanan olay için özür dilemedi ve benim sıcak yaklaşımıma olumlu cevap vermedi. Bu yüzden de milli takıma davet etmedik" diye açıklama yaptı.

'Ey Türk milleti...'

Bunun üzerine bir tweet daha atan 23 yaşındaki basketbolcu; Mirsad Türkcan, Turgay Demirel, Hidayet Türkoğlu ve Harun Erdenay'ın iftar yemeğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte çektirdiği kareye yer verdiği paylaşımında aynen şu sözleri kullandı:

"Ey Türk Milleti: Alın size neden milli takıma seçilemediğimin tescilli, somut bir belgesi. Yazık! Allah islah etsin."


Haberin Devamı