Ekonomi Enflasyon rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları açıklandı

Paylaş
Enflasyon rakamları açıklandı

Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) açıklanan verilere göre aylık TÜFE yüzde 0,09 olarak gerçekleşti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos ayına ilişkin TÜFE ve Yİ-ÜFE verilerini açıkladı.

Haberin Devamı

Buna göre, aylık bazda TÜFE yüzde 0,09, Yİ-ÜFE yüzde 0,42 artarken, yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 9,54, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 9,88 olarak gerçekleşti.

Ağustos ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalara göre enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 8,46, yurt içi üretici fiyatlarında ise yüzde 9,55 artış gösterdi.

BEKLENTİLER

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, ağustosta TÜFE’de yüzde 0,06 azalış öngörmüşlerdi. Ankete katılan 22 ekonomistin ağustos ayı için enflasyon beklentileri, en yüksek yüzde 0,20 ve en düşük eksi yüzde 0,40 aralığında yer almıştı. Öte yandan, ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentilerinin ortalaması da yüzde 8,63 olarak belirlenmişti.

Haberin Devamı

Bu arada, temmuz ayında TÜFE yüzde 0,45, Yİ- ÜFE yüzde 0,73 oranında artmış, yıllık enflasyon ise söz konusu ayda TÜFE’de yüzde 9,32, Yİ-ÜFE’de ise yüzde 9,46 olarak gerçekleşmişti.

AA