Merkez Engelli baletin yaşam sevincine, destekleriyle ortak oldular

Engelli baletin yaşam sevincine, destekleriyle ortak oldular

Paylaş
Engelli baletin yaşam sevincine, destekleriyle ortak oldular

Engelli baletin yaşam sevincine, destekleriyle ortak oldular

Cem Mete OKUR/YALOVA,(DHA) – BALET olarak profesyonelliğe adım attığı gece, geçirdiği kaza sonucu engelli olan Mehmet Sefa Öztürk için Termacity yetkilileri harekete geçti. Öztürk’e başlatılan kampanya ile tekerlekli sandalye alındı. Öztürk, dans etmekten hiçbir zaman vazgeçmediğini belirtti.

İstanbul Devlet Konservatuarı Klasik Bale Bölümü'nden mezun olduğu gece geçirdiği kaza sonucu ağır yaralanan ve belden aşağısı felç kalan Mehmet Sefa Öztürk, tekerlekli sandalyeye bağımlı kalmasına rağmen hiçbir zaman yaşama azmini kaybetmedi. Hayatına tekerlekli sandalye ile devam etmeye başlayan Mehmet Sefa Öztürk, danstan hiç vazgeçmedi, tekerlekli sandalye ile bale yapmaya devam eden Öztürk’ün bu azmini duyan ve tekerlekli sandalye ihtiyacı olduğunu öğrenen Termacity çalışanları da onun bu ihtiyacını karşılamak adına aralarında kampanya başlatarak özel bir tekerlekli sandalye aldı.

Dans etmekten hiçbir zaman vazgeçmediğini belirten Mehmet Sefa Öztürk “26 yaşımda konservatuardan mezun olduğum gece bir trafik kazası geçirdim ve artık tekerlekli sandalyeye mahkum oldum. Fakat dans etmekten vazgeçmedim.2008 yılında tekrar dans etmeye başladım. 2019 yılında Almanya’da yapılan Avrupa Şampiyonasına katıldım. Termacity yetkilileri benimle iletişime geçti. Sohbet ettik ve bir ihtiyacım olup olmadığını sordu. Bende kendilerine İtalya’da üretilen özel bir tekerlekli sandalyeden bahsettim ve benim dans etmemde önemli bir ihtiyaçtı. Şirket yetkilileri de sağ olsunlar bunu karşılayarak nice şampiyonluklara imza atmam yolunda bana destek verdiler. İnşallah bu destek daha nice şampiyonluklar yaşamamam vesile olur”dedi.

Termacity Otel Yöneticisi Turan Kürüm de “Sefa beyin hikayesini sosyal medyadan öğrendik. Hikayesinden çok etkilendik. Kendisiyle iletişime geçtik ve bir ihtiyacı olup olmadığını sorduk. Kendisine bir yardımda bulunmak istiyorduk. Kendisinin İtalya’da üretilen özel bir sandalyeye ihtiyacı olduğunu söyleyince bizde şirket olarak bu ihtiyacı karşılama kararı aldık. Fakat personelimiz bu durumdan haberdar olunca, aralarında para toplayarak bu ihtiyacı karşılamayı istediklerini söyledi. Bu durum bizleri de çok memnun etti ve Sefa beyin ihtiyacı şirket çalışanlarımızca karşılanmış oldu” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı