Gündem Engelli genci streç filme sarıp, eziyet ettiler

Engelli genci streç filme sarıp, eziyet ettiler

Paylaş
Engelli genci streç filme sarıp, eziyet ettiler

İzmir'in Konak ilçesinde, yüzde 50 engelli olduğu öğrenilen A.H. (18) iş arkadaşları tarafından streç filmle sarıldıktan sonra tekme-tokat dövüldü. Ayrıca A.H.'nin üzerine su dökülüp, cinsel tacizde de bulunulurken, o anları başka bir çalışan telefonla kaydetti.

Geçen mart ayında İzmir Konak'ta meydana geldi. İddiaya göre, yüzde 50 engelli olan şirket çalışanı A.H., N.S. ve F.K. isimli iş arkadaşları tarafından streç filmle sarıldı. Tüm vücudunu sardıktan sonra A.H.'yi yere yatıran iş arkadaşları, engelli gence sopa, tekme ve tokatla vurmaya başladı.

Haberin Devamı

Su döküp taciz ettiler

Bununla da yetinmeyen N.S ve F.K, A.H.'nin üzerine su döküp cinsel tacizde bulundu. Yaşanan olayı başka bir çalışan telefonla kaydetti. Görüntülerde N.S. ve F.K.'nın, engelli gencin vücudunu sardıktan sonra yere yatırıp dayak attığı görüldü.

"Durun abi yapmayın"

A.H., dayak atıldığı sırada, 'Durun abi yapmayın' demesine rağmen iş arkadaşlarının dinlememesi de kamera kayıtlarında yer aldı. A.H.'nin üzerine su dökülüp cinsel tacizde bulunulduğu da yine kameraya yansıdı.

Eşi savcılığa gidip suç duyurusunda bulundu

A.H.'ye yapılan eziyeti telefonla kaydeden A.S., videoyu bir A.H.'nin de yer aldığı WhatsApp grubunda paylaştı. Videoyu izleyen A.H.'nin eşi R.H., savcılığa gidip suç duyurusunda bulundu.

"Şaka" yapmışlar

Şikayet üzerine ifadeleri alınan N.S. ve F.K., 'şaka' yaptıklarını söyledi. N.S.'nin ifadesinde, A.H. ile kardeş gibi olduklarını ve 'şakalaşma' görüntülerini de A.H.'nin isteği ile WhatsApp grubuna attıklarını söylediği belirtildi.

Haberin Devamı

İlk duruşma 21 Kasım'da

F.K.'nın ifadesinde de olayı 'şaka' olarak anlattığı öğrenildi. Sanıkların, 4 ay tutuklu kaldıktan sonra tensip zaptıyla tahliye edildiği belirtilirken, dosyaya ilişkin ilk duruşma 21 Kasım'da görülecek.

DHA