Finike Engelli gençlere temsili asker uğurlaması

Engelli gençlere temsili asker uğurlaması

Paylaş
Engelli gençlere temsili asker uğurlaması

Engelli gençlere temsili asker uğurlaması

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE 15 Temmuz Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda öğrenim gören 6 engelli öğrenciye İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Amirliği ve Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından temsili asker uğurlama töreni düzenlendi.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın 180. yılı etkinlikleri kapsamında, 'Dünya Engelliler Haftası' dolayısıyla zihinsel engelli gençlere temsili askere uğurlama merasimi düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen programa Kaymakam Ergün Baysal, Kaymakam Adayı Ekrem Ender Ergün, Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Emniyet Müdürü Ömer Engin Genç, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Alper Yalçın, İl Jandarma Alay Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amiri Jandarma Kıdemli Başçavuş Mehmet Farfar, Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, Okul Müdürü Nazım Nurdoğan, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Merasim saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 15 Temmuz Demokrasi Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Nazım Nurdoğan'ın açılış konuşmasının ardından kayıtlı 19 öğrencisi bulunan ve askerlik yaşına gelmiş 6 gence jandarma ile aileleri tarafından serçe parmaklarına kına yakıldı. Davul zurna eşliğinde oynayarak eğlenen engelli gençler, daha sonra temsili olarak askere uğurlandı. Aileleri ve protokol üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektiren gençler, tören sonrası Turunçova Jandarma Karakolu'na götürülerek temsili olarak askeri birliklerine teslim edildi. Daha sonra karakol gezdirilen engelli gençler ailelerine teslim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı