Demre Engelli öğrencilerden Demre'ye ziyaret

Engelli öğrencilerden Demre'ye ziyaret

Paylaş
Engelli öğrencilerden Demre'ye ziyaret

Engelli öğrencilerden Demre'ye ziyaret

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Finike ilçesindeki bir rehabilitasyon merkezinin engelli öğrencileri ve öğretmenleri, Demre ilçesini ziyaret etti.

Finikeli öğrencilerin gezisine 8 öğretmen, 30 öğrenci ve velileri katıldı. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'nin sağladığı iki otobüsle Demre'ye gelen öğrenciler, önce Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'yı makamında ziyaret etti. Başkan Kocakaya, öğrencilerle sohbet etti. Onlara gelecekte ne olmak istediklerini sordu. Özel öğrencilerden Semanur Halıcı, vali olmak istediğini söyledi. Başkan Kocakaya, "Sen bugün Demre Belediye Başkanı ol, sana koltuğumu ve makamımı veriyorum" dese de, Semanur Halıcı teklifi geri çevirdi ve "Ben vali olacağım" dedi. Ziyarette Başkan Kocakaya, özel öğrencilere çeşitli ikramlarda bulundu.

Finikeli özel öğrenciler daha sonra Demre'deki Aziz Nikolaos Anıt Müzesi, Myra Antik Kenti, Andriake Antik Kenti ve Likya Uygarlıkları Müzesi'ni gezdi. Demre'de eğitim öğretim yapan özel bir okulda düzenlenen resim, müzik ve oyun etkinliklerine katılan öğrenciler, onlar için okulun Genel Müdürü Emin Değirmencioğlu tarafından hazırlatılan pastayı kesti.

Özel öğrencilerin eğitim gördüğü eğitim ve rehabilitasyon merkezinin Müdürü Deniz Çelikkıran, "Öğrencilerimiz Demre'de çok farklı bir gün yaşadı. Tarihle, eğlenceyle, sanatla iç içe oldular. Onlar için mutluluğun en güzeli oldu" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı