Merkez Engelliler pasta atölyesinde hünerlerini sergiledi

Engelliler pasta atölyesinde hünerlerini sergiledi

Paylaş
Engelliler pasta atölyesinde hünerlerini sergiledi

Engelliler pasta atölyesinde hünerlerini sergiledi

MERSİN, (DHA)-MERSİN’de, yürütülen 'Empati ile Engelleri Aşalım Projesi' kapsamında gerçekleştirilen 'Pasta Atölyesi Çalışması'nda engelliler hünerlerini sergileyerek keyifli bir gün geçirdi.
HiltonSA işbirliği ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında otel bahçesinde, Mutfak Şefi Ömer Faruk Yılmaz’ın öğreticiliğinde 6 zihinsel engelli birey ile gerçekleştirilen atölye çalışması denize nazır bir ortamda yapıldı. Mutfak önlükleri ile şapkalarını takıp, tezgahın başına geçen engelliler, pasta süsleme çalışması ile cupcakeleri süsleyip, keyifli bir gün geçirdi. Eğlenceli geçen etkinlik ile engelliler hem hünerlerini sergiledi hem de Büyükşehir Belediyesi bireylerin sosyalleşmesine olanağı buldu.
Ayşe Kafes, Aslı Demirci, Emel Sönmez, Ceylan Özdemir, Nuran Yatmaz ve Zekiye Akdiş’in katılımıyla gerçekleştirilen atölyenin sonunda Şef Ömer Faruk Yılmaz hepsini birinci ilan etti ve Cupcake Atölyesi’ne katılımlarından dolayı sertifikalarını verdi.
Mutfak Şefi Ömer Yılmaz, "Burada birbirinden değerli 6 arkadaşımızı ağırladık. Bugün davet etmiş olduğumuz arkadaşlarımızı burada ağırlamaktan gerçekten memnuniyet duyuyoruz. Kendileri ile birlikte burada cupcake eğitimi yaptık. Cupcake’in kekinin yapılması, süslenmesi, kremanın yapılması ve bunun servisi ile alakalı bir takım etkinlikler yaptık. Kendilerine sertifikalarını da verdik ve bu tarz etkinlikleri biz her ay özel günlerde, özel etkinlik günlerinde yapıyor olacağız ve devam edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı