Gündem Engellilerin askerlik sevinci

Engellilerin askerlik sevinci

Paylaş
Engellilerin askerlik sevinci

Engelliler Haftası nedeniyle Erzurum ve Erzincan'da gerçekleştirilen 'temsili askerlik' uygulaması kapsamında, engelli gençlerin bir günlük askerlik heyecanı gözleri yaşarttı

Engelliler Haftası çerçevesinde, merkez Palandöken İlçesi’ndeki Palandöken Kışlası’na aileleriyle gelen zihinsel ve bedensel engelli 9 kişi, bir günlük temsili askerlik eğitimi için yakınlarının yardımıyla asker elbisesi giydi. Engellilerin tören alanındaki yerlerini almasının ardından tören mangası geçiş yaptı. 4’ncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu şunları söyledi:

"Bugün sizleri aramızdan görmekten büyük mutluluk duyoruz. Bugün bünyemize katılan yüreği ülke ve bayrak sevgisi ile dolu 9 mehmetçik, eğitimlerini başarı ile tamamlayarak huzurlarınızda yemin etti. Türk genci için bu ocakta hizmet etmek, ömür boyu taşınacak ve gelecek kuşaklara bırakılacak en büyük miras ve onurdur. Anne ve babalar için de gurur kaynağıdır. Biz de onlarla gurur duyuyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından ellerini silah ve Türk Bayrağı üzerine koyarak yemin eden engelli gençler, ailelerini gözyaşına boğdu. 4’ncü Zırhı Tugay Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu ve törene katılan komutanlar engelli gençlere tezkerelerini verdi. Tören sonrası aileler çocuklarını öperek kutladı.

ERZİNCAN’DA 26 ENGELLİ ASKER OLDU

Öte yandan 3’ncü Ordu Komutanlığı tarafından il genelinde belirlenen 26 bedensel engelli için tören düzenlendi. Aileleri ile birlikte sabah nizamiye kapısından içeri giren ve kayıt yaptıran engelliler asker kıyafeti giydi. Sağlık muayenesinin ardından, çiçeği burnunda asker adaylarına birlikler gezdirildi, silahlar tanıtıldı. Askerler, bir saatlik selam ve yürüyüş eğitimine tabi tutuldu. Eğitimlerin ardından 3’ncü Ordu tören alanına getirilen askerler silah arkadaşları ile birlikte sıraya girdi. Düzenlenen törende Hava Savunma Kurmay Albay Fikret Savaş, Karargah Destek Gurup Komutanı Albay Ersin Ersöz, subaylar ile engellilerin yakınları hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, yemin eden gençler, askerlik görevlerini tamamladı.

Turgay İPEK- Recep DEMİRCİ/ERZURUM, ERZİNCAN (DHA)