Merkez Engelsiz kurslara büyük ilgi

Engelsiz kurslara büyük ilgi

Paylaş
Engelsiz kurslara büyük ilgi

Engelsiz kurslara büyük ilgi

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi'nde açılan seramik, halı dokuma, tekstil, ebru ve taş bebek kursları, engelli bireyler ve ailelerinden büyük ilgi görüyor.
Engelli bireylerin sosyal hayata katılmalarını sağlamak ve el becerilerini geliştirmek amacı ile eğitim veren merkezde şuan seramik kursu gören engelliler, önce hamur olarak şekil verdikleri seramiğe hayallerini yansıtıp çeşitli objeler üretiyor. Kursiyerlerin ürünleri daha sonra düzenlenen sergi ile beğeniye sunuluyor. Satışı yapılan ürünler de yine engelli bireylere kazanç sağlıyor. Söz konusu kurslara aileler de büyük ilgi gösteriyor.
Kursa yeni başladığını ve kısa sürede çok şey öğrendiklerini söyleyen 36 yaşındaki Aslı Demirci, "Birçok eğitim aldık, boya yaptık. Seramik fırınlama yaptık. Burada günümüz çok güzel geçiyor. Her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz" dedi.
Seramik Öğretmeni Mürsel Yılmaz ise "Engelli bireylerimiz hem sosyalleşiyor, hem yeteneklerini ortaya çıkarıyor, hem de iş hayatına kendilerini hazırlıyor. Burada ahşap boyama, taş bebek, dekoratif ev aksesuarları gibi birçok kursumuz var. Kayıt yaptırmak isteyen engelli bireylerimiz merkezimize başvurabilirler" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı