Siyaset Engin Alan'ın tahliyesine ret
Paylaş
Engin Alan'ın tahliyesine ret

MHP'den milletvekili seçilen Balyoz davası sanığı Engin Alan'ın tahliye talebi reddedildi

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, 'Balyoz Planı' davası kapsamında tutuklu olarak yargılanırken MHP'den İstanbul milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan'ın tahliye istemini reddetti.

Haberin Devamı

>> BAHÇELİ: İLERİ DEMOKRASİNİN HAZİN GÖSTERGESİ

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, taleplerin ardından verilen arada Alan'ın avukatı Ayhan Nacak tarafından yapılan tahliye talebine ilişkin dilekçeyi de inceledi.

Mahkeme heyeti, Alan'ın tahliye talebini kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, Anayasa'nın 83. maddesinin yasama dokunulmazlığını düzenlediğini belirterek, kararında bu maddenin 2. fıkrasına yer verdi.

Yine Anayasa'nın 14. maddesini de kararında belirten mahkeme heyeti, ''İddianamede sanığa isnat edilen 765 sayılı TCK'nın 147. (5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 312.) maddesinde yazılı suçun niteliği itibarıyla Anayasa'nın 14. maddesi kapsamında kalması, Anayasa'nın 83/2. maddesinin 2. cümlesine göre yasama dokunulmazlığı dışında olması'' nedeniyle sanık hakkında yargılamanın durdurulmasına ve milletvekili seçilmesine dayalı olarak tahliyesine yer olmadığına karar verdi. Alan hakkındaki bu kararı oy birliğiyle alan mahkeme heyeti, sanığın yargılanmasına devam edileceğine dair TBMM Başkanlığı'na yazı yazılmasına da hükmetti.

Haberin Devamı

'PAŞA, ALACAĞIZ SENİ ORADAN'

Mahkeme ara kararını açıklamadan önce duruşmayı izlemeye gelen sanık yakınları salonu terk ederken, karar okunduktan sonra tekrar içeriye girdiler.

Kararın ardından Engin Alan'ı desteklemek amacıyla gelen bir grup da bozkurt işareti yaparak tekbir getirdi ve ''Bozkurt Alan'' şeklinde slogan attı.

Gruptakiler, sanıklarla birlikte Hoş Gelişler Ola ve 10. Yıl marşlarını söylediler. Daha sonra gruptan bazıları, ''Paşa, alacağız seni oradan'' diye seslendi.

Engin Alan da iki eliyle bozkurt işareti yaparak gruptakilere karşılık verdi.