Türkiye (Son Dakika) Enkaz altında video çeken Günay Özışık: Ünlü olurum diye düşündüm

Enkaz altında video çeken Günay Özışık: Ünlü olurum diye düşündüm

Paylaş
Enkaz altında video çeken Günay Özışık: Ünlü olurum diye düşündüm

İzmir depreminde Doğanlar Apartmanı enkazından 10 saat sonra çıkarılan 15 yaşındaki Günay Özışık, enkaz altındayken yaşadıklarını videoya kaydetmişti. Günay Özışık, "Enkaz altındayken hep 'Kurtulacağım' diyordum zaten. 'Kurtulunca haberim olur, ünlü olurum' diye düşündüm ve telefonumla videolar çektim. İtfaiyecilerin sesini duyunca sevindim, umudum biraz daha arttı. Kurtarıldığım an çok sevindim. Bunu tarif edemem. Enkazda yanımdan sesler geliyordu. 'Yardım edin' diyorlardı. Sonra bazıları kesildi'' dedi.

İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde Doğanlar Apartmanı enkazından 10 saat sonra çıkarılan 15 yaşındaki Günay Özışık, enkaz altındayken kendisine sürekli kurtarılacağını söylediğini, soğukkanlı olmaya çalıştığını, telefonla oyun oynadığını ve videolar çektiğini söyledi. Enkaz altında yaşadıklarını unutamayan Günay Özışık, "Enkaz altındayken hep 'Kurtulacağım' diyordum zaten. 'Kurtulunca haberim olur, ünlü olurum' diye düşündüm ve telefonumla videolar çektim. İtfaiyecilerin sesini duyunca sevindim, umudum biraz daha arttı. Kurtarıldığım an çok sevindim. Bunu tarif edemem. Enkazda yanımdan sesler geliyordu. 'Yardım edin' diyorlardı. Sonra bazıları kesildi'' dedi.

Haberin Devamı

Günay Özışık, depreme 2 yıl önce taşındıkları Bayraklı ilçesindeki 7 katlı Doğanlar Apartmanı'nın 4. katındaki evlerinde, kuzeni Ahmet Özışık ile birlikteyken yakalandı. Enkaz altındayken cep telefonuyla babasını arayan Ahmet Özışık, arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarıyla 3 saat sonra kurtarıldı.

Enkaz altından 10 saat sonra çıkartılan Günay Özışık, enkaz altındayken çektiği videolarla gündeme geldi.

Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde 6 gün süren tedavisinin ardından aynı hastanenin Nöroloji Bölümüne nakledilen Günay Özışık, sağlığına kavuşup okuluna döneceği günün hayalini kuruyor.

"Enkaz altında 'yardım edin' seslerini duydum"

Günay Özışık, AA muhabirine, doğduğu yıl olan 2005'te İzmir'de depremler olduğunu, hayattaki en büyük korkusunun deprem yaşamak olduğunu ve bunun başına geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Depremin yaşandığı cuma günü evde kuzeniyle dizi izlediklerini belirten Özışık, şöyle dedi:

"Deprem oldu, bir süre bekledikten sonra bitti zannettim. Evin kapısını açıp çıkacaktım, ama iyi ki çıkmamışım. Koridor o anda yıkıldı. Ben biraz aşağıya doğru, banyo tarafına doğru sürüklenmişim. Ahmet yukarıda kalmış. Bir açtım gözümü kafam yarılmış. Kafamın üzerinde dolap ve kolon vardı. Amcam geldi Ahmet'i kurtardılar. Babam enkaza gelince evimizi klimalardan bulmuş. 'Deprem anında kaçmaya çalışacaklardır onun için koridor tarafındadır.' demiş. O sayede ekipler beni 10 saat sonra çıkardı. Enkazda yanımdan sesler geliyordu. 'Yardım edin' diyorlardı. Sonra bazıları kesildi."