Demre Enstitüde fidanlar toprakla buluşuyor

Enstitüde fidanlar toprakla buluşuyor

Paylaş
Enstitüde fidanlar toprakla buluşuyor

Enstitüde fidanlar toprakla buluşuyor

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesine bağlı Beymelek Mahallesi'ndeki Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü'nde, fidanlar toprakla buluşuyor. Enstitü ve enstitü tarafından işletilen Beymelek Dalyanı ve sahiline fidan dikimi yapılıyor.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü tarafından, enstitünün merkezinin bulunduğu Beymelek Birimi'nde ağaçlandırma çalışması başlatıldı. Antalya Orman Başmüdürlüğü'nde sağlanan fidanlar toprakla buluşturulmaya başladı. Başta Beymelek Dalyanı sahili olmak üzere, dalyan ve enstitü çevresine kızılçam, fıstık çamı, mavi servi, ılgın, defne ve zeytinden oluşan 750 fidanın dikimi yapılıyor. İş makineleri ve enstitü çalışanları tarafından fidanların dikimi gerçekleştirilirken, ayrıca hizmet binaları çevresine 100 de farklı renklerde gül fidanı dikildi.

Enstitüsü yetkilileri, "Özellikle Beymelek Dalyanı ile deniz arasında kalan bölgede yeşil bir kuşak oluşturmak istiyoruz. Bu yeşil kuşakla, denizin mavisini buluşturacağız. Sahile yakın kuracağımız toprak balık üretim havuzlarını, bu yeşil kuşakla fırtınalı havalarda oluşacak kum fırtınalarına karşı koruyacağız. Bölgede fidan dikimine devam edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı