Spor Er meydanı böyle olay görmedi!

Er meydanı böyle olay görmedi!

Paylaş
Er meydanı böyle olay görmedi!

Afşin'deki Karakucak Güreş Festivali'nde, kendisine çekilen el ensenin ardından bir anda dengesini kaybeden ve hemen yanlarında güreşenlerin ortasına düşen pehlivan, kendi rakibi sanıp onlardan biriyle güreşmeye başladı; hatta tuş bile etti ama...

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde düzenlenen 42. Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş Festivali’nde bir pozisyonun ardından dengesi bozulunca rakibini karıştıran güreşçi, yan taraftaki güreşe dahil oldu. Rakibi sanarak mücadele ettiği güreşçiyi tuş eden sporcu, hakemlerin uyarısıyla durumu öğrendi.

'EL ENSE'DEN SONRA DENGESİ BOZULDU

Minikler, yıldızlar ve büyükler olmak üzere 19 sıklette toplam 470 sporcunun katıldığı festivalin başpehlivanlık birinci tur müsabakalarında, Rüştü Atalay ile Salih Tolu eşleşti. Yan tarafında ise Enes Bandırma ve Zeyit Tolu eşleşti. Müsabakalar sırasında Salih Tolu, rakibi Rüştü Atalay’a "el ense" çekti. Dengesi bozulan Atalay, yan tarafta güreşen Enes Bandırma ve Zeyit Tolu ile çarpıştı. Atalay, çarpışmanın etkisiyle bir anda kendi rakibi sandığı Zeyit Tolu ile güreşe tutuştu, hatta onu tuş etti.

SEVİNÇ GÖSTERİSİNDE BİLE BULUNDU!


Gerçek rakibi Salih Tolu’yu tuş ettiğini sanan Atalay, sevinç gösterisinde bulundu. Atalay, hakemlerin uyarısıyla durumu öğrendi. Hakemlerin müdahalesiyle güreşler kaldıkları yerden devam etti. Müsabakalar sonucu Atalay ve Bandırma rakiplerini yendi.

HAKEM: BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM


Enes Bandırma ve Zeyit Tolu mücadelesinin hakemi Sefa Özgür, olayın ender bir durum olduğunu söyledi. Müsabaka anını anlatan Özgür, şunları kaydetti:

"Başpehlivanlık birinci tur müsabakalarında Enes Bandırma ve Zeyit Tolu’nun hakemliğini yürütüyordum. Diğer tarafta ise Salih Tolu ve Rüştü Atalay güreşmeye başlamışlardı. Salih Tolu rakibi Rüştü Atalay’a el ense çekti. El ense sonrası dengesini kaybeden Atalay, diğer tarafta güreş yapan Enes Bandırma ve Zeyit Tolu’ya çarptı. Çarpma sonrası Atalay, kendi rakibi sanarak Zeyit Tolu’yu tuş pozisyonuna getirdi ve tuş etti. Bunun sevincini bir süre yaşadı fakat olayı bizim uyarılarımızın sonrası anladı."

Özgür, 15 yıllık hakemlik hayatında böyle bir şeye ilk defa şahit olduğunu sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı