Erbaa Erbaa'da organ bağışı programı

Erbaa'da organ bağışı programı

Paylaş
Erbaa'da organ bağışı programı

Erbaa'da organ bağışı programı

İbrahim UĞUR/ERBAA(Tokat), (DHA) -TOKAT'ın Erbaa ilçesinde organ bağışına dikkat çekmek amacıyla Erbaa Belediyesi ve Devlet Hastanesi ortak program düzenledi.
Erbaa Devlet Hastanesi ve Erbaa Belediyesi Organ Bağışı haftası sebebiyle program düzenledi. Ahmet Yenihan Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, İlçe Emniyet Müdürü Erol Alkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan, İlçe Müftüsü Muhammet Kara, Erbaa Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Baş ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol hafta sebebiyle okullar arası düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren ve sergilemeye değer görülen resimlerin yer aldığı serginin açılışını gerçekleştirdi.
Geçen yıl yapılan etkinlik sonrası 420 vatandaşın organ bağışçısı olduğunu ifade eden Erbaa Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Baş "Ayrıca bu yaz yapılan Küçük Yayla Şenliklerinde 3 gün içerisinde 100 vatandaşımız organ bağışçısı oldu. Bu da bizlere ilçemiz insanlarının organ bağışına karşı ne kadar duyarlı olduğunu göstermektedir. Bundan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu yıl da inşallah bu sayının üzerinde bir organ bağışı alabileceğimizi umut ediyorum" dedi.
Organ bağışına dikkat çekmek amacıyla programı düzenlediklerini ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl ise "Erbaa Belediyesi ve Erbaa Devlet Hastanesi olarak bu önemli hafta sebebiyle sizlere az önce açılını gerçekleştirdiğimiz ‘Çocuk Gözünde Organ Bağışı’ isimli bir resim yarışması düzenledik. Katılan bütün öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz dinimiz insanların birbirleriyle dayanışması ve yardımlaşmasına çok önem verir. Bizler bir insanı yaşatmak bütün insanlığı yaşatmaktır düsturunda olan bir dinin mensupları olarak organlarımızla birçok kişiyi yaşatabiliriz. Kalbimiz, böbreklerimiz, ciğerlerimiz kısacası vücudumuzda bulunan organlarımızı bağışladığımızda birçok kişi ikinci baharını yaşar. Organlarımızla belki en yakınlarımız, belki de memleketimizin hiç bilmediğimiz bir yerinde hiç tanımadığımız birine yeniden yaşama sevinci kazandırabiliriz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Samsun Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Abdullah Kula organ bağışı ile ilgili konferans verdi. Kula’nın konuşmalarının ardından, organ bağışı ile ilgili tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödül töreninin ardından program sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı