Siyaset Erbakan İzmir'de anıldı
Paylaş
Erbakan İzmir'de anıldı

Milli Görüş'ün merhum lideri Necmettin Erbakan, Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı tarafından ölümünün birinci yılında bin 500 kişinin katıldığı programla anıldı

Balçova Termal Otel’de düzenlenen ’Türkiye Hoca’sını Unutmadı’ anma programının konukları ise Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Elif Erbakan Altınöz ile eşi Mehmet Altınöz ve Adalet Eski Bakanı ve Genel Başkan Danışmanı Şevket Kazan oldu. Necmettin Erbakan’ın vefatının birinci yıldönümünde ’Erbakan Haftası’ açılış konuşmasını yapan Genel İdare Kurulu Üyesi ve İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe, "Erbakan hocamızın şimdiye kadar çektiklerini allah biliyor. Dört partisi kapandı. Ona karşı yapılanlara rağmen şerefli bir ölümü taçlandırdı. Yüreklerde yürek izi bıraktı" dedi. Anma programı Necmettin Erbakan’ın İzmirli öğrencilerinin konuşmalarından hazırlanan bir slayt gösterisi ile devam etti.

"CANLA BAŞLA ÇALIŞIP YAŞANABİLİR TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Uzun yıllar birlikte çalışan ve birçok anısını anma töreninde katılımcılara anlatan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, "Bir yıl önce kendisini bugün toprağa verdik. Vefat ettiği gün Tire İlçesi’nde bir toplantı içerisindeydik. Önüme bir not bıraktılar. Erbakan hocamızın vefat ettiğini öğrendik. 12 yıl İzmir İl başkanlığı yaptık. Çok anılarımız var. O bilim adamı, devlet adamı, siyasetçiydi. Siyasetçi olarak yarını değil çok daha uzun zamanları planlıyordu. Hocamız İzmir’i kendi ailesi olarak görürdü. Çünkü İzmir hem sadıklarından oluşmuştur. Rahmetle, şükranla anıyor. Yaşanabilir bir Türkiye için onun yolunda canla başla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

"NE YAPTIYSA ALLAH RIZASI İÇİN YAPTI"

Necmettin Erbakan’ın kızı, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Elif Erbakan Altınöz, "Erbakan Hocayı anlatmak kelimelerle mümkün değil. Kan bağı ile babamdan ziyade, kendi mensubu bulunduğumuz milli görüş davamızın büyüğünü kaybetmekten dolayı daha çok üzüldüm. Erbakan hocadaki ruhu anlayabilmek dile getiremeyecek kadar büyük bir ruha sahiptir. 28 Şubat olayı sadece Erbakanı ve milli görüşü uzaklaştırmak için yapılmıştır. Üzüntü duyduğumuz yaşanan bütün süreçlerde ülkemiz ve milletimiz kaybetmiştir. Tüm kurulan partilerde aynı oyunlar oynandı. Ama Saadet Partimiz yüzyıllar boyunca kapanmayacak. Yaşadığı hayatta hem ailesi, hem arkadaşları hemde kendi çok sıkıntılar çekti. Ama Erbakan hocamız ne yaptıysa allah rızası için yaptı. Her zaman yüzünde hafif bir tebessüm olan Erbakan Hocamız, kötü olaylarda bile bizleri teselli ederdi. Babam hiçbir zaman mevki ve menfaatlar için çalışmadı. Eğerki böyle bir hedefi olsaydı çok büyük bir bilim adamı yada Time dergisine kapak olacak dolar milyarderi olabilirdi. Babamın hayatını bir hikayeye benzetirim. Babam bir yolculuğa çıkmış esas bavulunu gideceği yere göre hazırladı. İşte dünya hayatı meşakatli bir yolculuk gibidir. Esas hazırlık varılacak ahirete göre yapılması gerekir. Milli görüş en kısa zamanda şahlanarak yeniden doğacak. Babam ölmeden hastanedeki son günlerinde, artık konuşmamaya başladı. Sadece dikkatimizi çeken şey, teşkilatla ve milli görüşlerle ilgili şeylere cevap veriyor, ama başka birşey hakkında konuşmuyordu. Bize gösterdiği yoldan dolayı onun için ne yapsak azdır" diye konuştu.

Eski Adalet Bakanı ve Genel Başkan Danışmanı Şevket Kazan ise Erbakan ile anılarını davetlilerle paylaştı ve ne kadar büyük bir mücahit olduğunu tekrar tekrar vurguladı. Konuşmak için kürsüye çıkan BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan ise, "Hocamızın lafı olan önce manevi kalkınacaksanız sözünü hiç unutamıyorum. Allah rahmet eylesin" dedi.

Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, "Muhterem hocamızın nezhinde çalıştık. Türkiye’de inanan insanların siyaset yapmasını, Türkiye yönetiminde söz sahibi olmasını bizlere öğreten büyük insan. Anılarının önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

Eray ARPAŞİN/ İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı