Dünya Erbil kana bulandı

Erbil kana bulandı

Paylaş
Erbil kana bulandı

Irak'ın kuzeyinde yer alan ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti sayılan Erbil kentinde 5 bombalı araç patlatıldı. 4 kişi öldü, 34 kişi yaralandı. Erbil'de son altı yıldır bombalı saldırı olayı yaşanmıyordu

Patlamalar kentin 60’ıncı caddesinde bulunan İçişleri Bakanlığı binası ile Genel Emniyet Müdürlüğü binasını hedef aldı. Saldırılarda ilk belirlemelere göre, 4 kişi öldü 34 kişi yaralandı.

Erbil Valisi Nevzat Hadi, Kürdistan TV’ye açıklamada bulunarak meydana gelen patlamaları kınadı ve hayatını kaybeden 4 kişinin Emniyet personeli olduklarını bildirdi.

EN SON 2007'DE OLMUŞTU


Erbil'de Mayıs 2007'de aynı bölgede 14 kişinin ölümüne 80 kişinin de yaralanmasına neden olan bomba yüklü aracın patlamasından bu yana ilk kez saldırı yaşanıyor.

SÜLEYMANİYE DE ALARMA GEÇTİ


Saldırılar üzerine, bölgenin ikinci büyük kenti olan Süleymaniye emniyeti de olabilecek saldırılara karşı alarma geçti. Süleymaniye Emniyet Kurulu Başkanı Avat Muhammet AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim sürecinde propagandaların başlamasından itibaren, emniyet birimlerini güvenlik gerekçesiyle alarmda tuttuklarını ifade etti. Avat Muhammet, Erbil’deki saldırılardan sonra, seçim nedeniyle şehrin içinde tuttukları emniyet birliklerinin takviye edildiğini ve güvenlik önlemlerinin arttırıldığını söyledi.

Haberin Devamı