Gündem Erdal Tosun son yolculuğuna uğurlandı! Cem Yılmaz hüngür hüngür ağladı

Erdal Tosun son yolculuğuna uğurlandı! Cem Yılmaz hüngür hüngür ağladı

Paylaş
Erdal Tosun son yolculuğuna uğurlandı! Cem Yılmaz hüngür hüngür ağladı

Sanat dünyası yasta! Dün sabah erken saatlerde diyalize girmek üzere evinden çıkan ve Sarıyer'de meydana gelen feci trafik kazasında yaşamını yitiren oyuncu Erdal Tosun bugün son yolculuğuna uğurlandı. Başta Cem Yılmaz olmak üzere çok sayıda seveni gözyaşlarına boğuldu

Sarıyer’de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden sanatçı Erdal Tosun’un cenazesi Zincirlikuyu Gasilhanesi’nden alınarak Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM)’ne götürüldü.

Cenazesi eski eşi İlknur Tosun, Olgun Şimşek ve arkadaşları tarafından alınan Erdal Tosun için bugün ilk tören BKM’de düzenlendi.


Erdal Tosun'un cenaze namazından fotoğraflar


CENAZE NAMAZININ ARDINDAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI


Erdal Tosun, Levent Afet Yolal Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye sanat dünyasından çok sayıda kişi katıldı. İkindi namazına müteakiben düzenlenen cenaze törenine CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Oktay Kaynarca, Demet Akbağ, Ozan Güven, Burçin Terzioğlu, Ceyhun Yılmaz, Nuri Alço gibi çok sayıda isim katıldı.

BABASI VE KARDEŞİYLE AYNI MEZARA DEFNEDİLDİ


Erdal Tosun, babası Necdet ve kardeşi Gürdal Tosun ile aynı mezara defnedildi. Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanı üç katlıydı. Birinci katında babası Necdet Tosun yatıyordu. İkinci katına da kendisi gibi genç yaşta vefat eden kardeşi Gürdal Tosun 16 yıl önce defnedilmişti. Bugün de Erdal Tosun mezarın en üst katına babası Necdet Tosun ve kardeşi Gürdal Tosun üzerine gömüldü.


"BEN HİÇBİR ŞEYİN AZI DEĞİLİM"


BKM'de saat 12:15'de başlayan törende sahneye siyah zeminde Erdal Tosun'un "Ben hiçbir şeyin azı değilim" sözü yansıtıldı.

Kalp şeklinde iki çiçek Erdal Tosun'un tabutunun önüne konuldu.

Cenazeye Beşiktaş Belediyesi’ne ait bir zabıta motoru eşlik etti.

Dostları Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Ozan Güven, Can Yılmaz ve Ahmet Mümtaz Taylan tören alanında hazır bulundu.

BKM'de düzenlenen törende konuşan oyuncu ve yönetmen Yılmaz Erdoğan şunları söyledi:


"ERDAL İŞİMİZİ ÇOK ZORLAŞTIRDI"



Erdal Tosun son yolculuğuna uğurlanıyor (Foto-Galeri)


Gürdal'ın Erdal'ın çok yakın dostuydum. Bu kaçınılmaz bir şey. Hepimiz bir süre buralarda oyalanıp gideceğiz...
Bir komedyenin hayata attığı imza sebep olduğu kahkahalar bence...
Erdal işimizi çok zorlaştırdı.
Başınıza ne gelirse gelsin, nereye bakarsanız bakın mutlaka onu hatırlatacak bir şey olacaktır. Belki de refleks olarak onun telefonumuzdaki numarasını arayacağız.
Her şeyden önce Erdal vardı. Çok inatçıdır ve sonunda hep haklı çıkar.
Tosun ailesi bu ülkenin en efsanevi ailesi bence. Güldürmek için geldiler bu dünyaya...
16 yıl önce burada Erdal ile birlikte Gürdal'ı uğurlamıştık. Bu ülke var oldukça onlar da varolacaklar...Uğurlar olsun....


CEM YILMAZ'IN GÖZYAŞLARI



Törene katılan ünlü sanatçının dostları Cem Yılmaz, Ozan Güven zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

DEMET AKBAĞ: 10 SANİYELİK SAÇMA TESADÜF ESERİ BURADA TOPLANDIK


BKM'deki uğurlama töreninde sahneye çıkıp Erdal Tosun'la ilgili konuşma yapan bir diğer isim ise Demet Akbağ'dı. İkili başta Bir Demet Tiyatro olmak üzere bir çok oyunda aynı sahneyi paylaşmıştı.

Demet Akbağ , "10 saniyelik saçma tesadüf eseri burada toplandık. Bir 10 saniye bizi toplayan şey. Bu çatı altında birlikte çok güldük. Burada çok acılı vedalar yaptık. Erdalla birlikte çok acıyla çok insanı burdan uğurladık. 16 yıl önce Gürdal gittikten sonra benim uğurumdu. Onun resmini öpüp sahneye çıkmak. Şimdi bu uğur iki tane oldu. Onları çok seviyoruz. Sevim teyzemiz bizim teyzemiz. Çok fazla çocuğunuz var sevim teyzem" şeklinde konuştu.


ESKİ EŞE SON VEDA


Erdal Tosun'un eski eşi İlknur Tosun da düzenlenen törende sahneye çıkıp bir dönem hayat arkadaşı olan Erdal Tosun'u anlattı.


KARDEŞİNİN YANINA DEFNEDİLECEK!



Ünlü sanatçının cenazesi, törenin ardından Levent Camisinde ikindi vakti kılınacak cenaze namazına müteakip, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda kardeşi Gürdal Tosun'un yanına defnedilecek.



Necdet Tosun Erdal Tosun'un doğduğu günü böyle anlatmıştı



Erdal Tosun ve ailesinin 'Ne bahtsız aileymiş' diyeceğiniz hikayesi



GERİYE BİR TEK O KALDI!


Erdal Tosun'un annesi 83 yaşındaki Sevim Tosun (üstte), ailede sağ kalan tek isim. BKM'deki veda törenine Sevim Tosun da katıldı.