Erdemli Erdemli’de 170 sanayi esnafı yeterlilik belgesi aldı

Erdemli’de 170 sanayi esnafı yeterlilik belgesi aldı

Paylaş
Erdemli’de 170 sanayi esnafı yeterlilik belgesi aldı

Erdemli’de 170 sanayi esnafı yeterlilik belgesi aldı

Mehmet DOĞANER(ERDEMLİ)(Mersin), (DHA)-MERSİN’in Erdemli ilçesinde, Madeni Sanatkarlar Odası tarafından açılan mesleki yeterlilik kursunu başarıyla tamamlayan 170 usta ve kalfaya Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi.
Mesleki Yeterlilik Kursu'nu başarıyla tamamlayan ustalara belgeleri törenle verildi. Törende konuşan Erdemli Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan, orta ve uzun vadede işsizliğin azalması, istihdamın gelişmesi, verimlilik ve rekabet gücünün artmasıyla ülke ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla esnaflara uygulanan mesleki yeterlilik kurslarının ilgi gördüğünü belirtti.
Kurs hakkında detaylar paylaşan İsmet Erdoğan şunları söyledi:
"Nitelikli ve belgeli işgücü istihdamının artması daha kaliteli ürün ve hizmet sunumunu yaygınlaştırarak yaşam standartlarımızın yükselmesini sağlamak amacıyla 2022 yılında zorunlu hale gelecek olan mesleki yeterlilik belgesi kursumuzun ilkini açtık. 4 saatlik süren kursumuzu başarıyla tamamlayan 40 ayrı meslek dalında faaliyet gösteren 170 sanayi esnafımız bu belgeyi almaya hak kazandı. Erdemli sanayi esnafı her alanda kendini geliştirdiği gibi eğitim alanında da ne gerekiyorsa üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Bu eğitimler sayesinde sanayi sektörü çok canlı bir sektör haline geldi. Bu kapsamda 2022 yılında iş yeri açmak isteyen esnaf arkadaşlarımız belgeleri olmadan bu iş yerlerini açamıyor. Vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını karşılamak adına bizde bir yetkili firma ile anlaşarak pandemi dönemine rağmen kurslarımı açtık. Çok yoğun bir talep gören kurslarımızın ilkini tamamladık ve başarılı olan adaylarımıza yetki belgelerini dağıttık. İnşallah bu kurslarımız kısım kısım devam edecek ve bütün esnaflarımızın bu kursu almalarını sağlayacağız. Esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum."
Konuşmaların ardından esnaflara mesleki yeterlilik belgeleri dağıtıldı.

Haberin Devamı