Erdemli Erdemli'de her okula çok amaçlı atölye

Erdemli'de her okula çok amaçlı atölye

Paylaş
Erdemli'de her okula çok amaçlı atölye

Erdemli'de her okula çok amaçlı atölye

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Erdemli ilçesinde, Kantin İşletmeleri Odası Erdemli Temsilciliği ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile öğrencilerin zihinsel gelişimini geliştirmek ve yeni yeteneklerin ortaya çıkartılması amacı ile 'Her Okula Çok Amaçlı Atölye Kampanyası’ başlatıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük beraberinde şube müdürü Niyazi Gürgan, Mersin Kantin İşletmeleri Odası Erdemli Temsilcisi Mustafa Altun ile birlikte Erdemli İlkokulunda açılan tasarım beceri atölyesini inceleyerek, Okul Müdürü Şevki Ersoy'dan bilgi aldı.
2023 eğitim vizyonu kapsamında tüm seviyelerdeki okullara birer tasarım-beceri atölyesi kurulmasını hedeflediklerini belirten Açıkyörük, Erdemli'de Tasarım Beceri Atölyeleri ile öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine imkân sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
Düşünmek, tasarlamak, üretmek için tasarım beceri atölyelerinin büyük öneminin bulunduğunu ifade eden Açıkyörük, bu nedenle ilk atölyeyi Mersin Kantin İşletmecileri Odası Erdemli Temsilciliği'nin katkıları ile Erdemli İlkokulu'nda açtıklarını bu atölyelerin çoğalmasını arzu ettiklerini kaydederek, atölyenin kurulmasına katkı sunanlara teşekkür etti.
İmkânı olan herkesi eğitime destek olmaya çağıran Açıkyörük, "Geleceğimiz çocuklarımızın bilgili kültürlü ve el becerilerinin gelişmesini isteyen herkesi yeni atölyeler kurmak isteyen okullara tasarım beceri atölyeleri kurmaya davet ediyoruz" dedi.
Kantin İşletmeleri Odası Erdemli Temsilcisi Mustafa Altun da, öncelikli olarak resim alanında açtıkları Tasarım ve Beceri Atölyesi’nin kurulmasına katkı sağladıklarını söyledi.
Erdemli'deki 43 kantincinin katkısı ile ortaya çıkartılan atölyeye 17 bin lira harcadıklarını vurgulayan Altun, "En güzel yatırım eğitime yapılan yatırımdır sloganı ile çocuklarımızın yeteneklerinin ortaya çıkartılmasını arzuluyoruz. Başlattığımız "Tasarım ve beceri atölyesi" nin diğer okullara da kazandırılması için bir kampanya başlattık. Tüm Erdemli halkını bu kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı